Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Zillertal Arena a novinky 2013/2014, 1. část

Horské panorama Zillertal Areny
Autor: bookhouse boy

Rakouský region zimních sportů Zillertal Arena zahrnuje lyžařská střediska Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten a Gerlosplatte, a spojuje je navzájem do jednotné a velmi atraktivní oblasti. Zillertal Arenu najdete v tyrolském okrese Schwaz, v nadmořské výšce od 580 metrů do 2.500 metrů.

49 vleků a lanovek zajišťuje bezproblémový přístup ke 166 km sjezdovek, k těm nejlépe udržovaným běžkařským stopám vhodným pro začátečníky i pro zkušené běžkaře. Čtyři uzavřené závodní dráhy, které jsou v provozu po celou lyžařskou sezónu, doslova nadchnou srdce všech alpských sportovců. K dispozici jsou i skvělé slidy a jumpy ve funparku s U-rampou pro snowboardisty.

Navíc rozlehlý lyžařský areál v Zillertalu zaujme určitě také děti. Lyžařské školy je naučí prvním obloučkům, jsou tu i speciální dětské vleky a pro začátečníky jsou připraveny jednoduché sjezdovky.

Běžky

Přes 40 km upravených klasických běžkařských tratí a propojení s podobnou sítí v Pinzgau, kde je připraveno dalších 200 km běžkařských tras, umožňuje důkladně si užívat běžkařského sportu v nadmořské výšce 580 až 1.640 metrů. Všechny stopy jsou k dispozici zdarma a hodí se jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé.

Další sporty

Také mimo sjezdovky a bílé stopy si mohou užívat návštěvníci v Zillertalu další aktivity. Osvětlené sáňkařské dráhy, ledová kluziště, tenisové a squashové kurty jsou jen některé příklady z téměř nekonečné nabídky zdejších sportů.

Navíc se zde můžete vydat do přírody po více než 85 kilometrech 20 různých turistických tras a objevovat nezaměnitelné kouzlo dlouhých procházek, nebo podniknout romantickou výpravu na saních tažených koňmi. Oblíbením zimním sportem je tady také bruslení, a to za jasného slunečního svitu nebo v noci při měsíčním světle.

Après-ski

Noční život v lyžařském středisku Zillertal Arena je opravdu působivý, je zde téměř 70 míst, která dozajista velice zpříjemní vaši lyžařskou dovolenou i v nočních hodinách skvělou zábavou při již tradiční après-ski atmosféře ve vysoké nadmořské výšce.

Novinky pro zimní sezónu 2013/2014

Moseltret X-Press

Nová šestimístná sedačková lanovka s ochranou proti povětrnostním vlivům a s vyhřívanými sedadly nahradila starou dvousedačkovou lanovku v Krummbachu / Gerlos a nabízí návštěvníkům Zillertal Areny ještě více pohodlí.

Parametry:

Horizontální délka: 623 m
Výškový rozdíl: 173 m
Délka nekonečného lana: 646,57 m x 2
Rychlost: 5,0 m/s
Průměrný sklon: 27,77 %
Nejvyšší sklon: 45,80 %
Rozchod: 6,1 m
Čas jízdy: 2:26 min.
Přepravní kapacita: 2409 osob/hod.
Stavební náklady: cca 5,3 mil. EUR

Sjezdovky

Zillertal Arena nabízí perfektní sjezdovky a téměř 100 % jistotu přítomnosti sněhové pokrývky. Pro zimní sezónu 2013/2014 bylo investováno do devíti nových strojů k úpravám sjezdovek a došlo k dalšímu rozšíření kapacity zasněžovacích zařízení. Výsledkem jsou skvělé podmínky pro všechny zimní hosty!

Zillertal Arena - jeden z vleků
Autor: bookhouse boy

Místo

Krummbach, Zillertal Arena 47° 14' 33.4788" N, 12° 3' 33.0084" E
Location

Zillertal na Facebooku