Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Kaltenbach

Lyžování v rakouském Kaltenbachu
Autor: CbrCase

Kaltenbach se nachází ve střední části údolí Zillertal, na naplaveninách stejnojmenného potoka, v nadmořské výšce 558 m. Obec, ke které náleží i menší osada Ernberg, byla poprvé písemně zmíněna roku 1150 pod názvem "Chaltenbach". Vzhledem k tomu, že byla městečka Riedbach, Angerbach a Kaltenbach, stejně jako třeba Ziller, znovu a znovu ohrožována povodněmi, byl rozvoj zemědělství téměř nemožný. Od roku 1685 se ale v Zillertalu začal rozvíjet obchod s léčivy a s léčivými oleji, který se velmi brzy rozšířil až do Švýcarska a do Německa. Městský znak ukazuje vodní kolo, protože v místě byl v minulosti velký počet mlýnů.

Kaltenbach je místo ideální pro strávení zimní dovolené – je to výchozí bod do lyžařského ráje Hochfügen-Hochzillertal. Milovníkům zimních sportů je zde k dispozici 155 km perfektně upravených sjezdovek.

Proslulá místní horská chata Kristallhütte již mohla pohostit prominentní hosty, např. prezidenty Rakouska nebo Německa a byla dokonce vyhlášená jako nejlepší lyžařská chata v Zillertalu. Ale také mnoho dalších gastronomických provozoven zve turisty na nejrůznější gurmánské požitky.

Zillertal na Facebooku