Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Zillertal Arena a novinky 2012

Okolní krajina zábavního parku Kreuzwiesen

Nová šestimístná sedačková lanovka Kreuzwiesen-X-Press s oranžovými ochrannými kryty před špatným počasím nahrazuje tamější dosavadní lyžařský vlek a hostům Zillertal Areny se tak nabízí ještě více komfortu. To vše v pořizovací ceně asi 5 milionů eur.

Technické údaje:

Délka: 1186,4 m

Celkové převýšení: 308,3 m

Rychlost: 5,0 m/s

Průměrné stoupání: 26,0 %

Největší stoupání: 61,8 %

Doba jízdy: 4,1 min.

Kapacita: 1800 os./hod.

Zasněžování

Zillertal Arena, to je záruka perfektních sjezdovek a téměř 100% záruka sněhu, takže i do nadcházející zimní sezóny 2012/13 bylo opět investováno do zasněžovacích zařízení v celém lyžařském areálu. Výsledkem budou fantastické podmínky k lyžování pro všechny zdejší zimní hosty!

Zasněžovací projekt na Gerlosplatte je rozplánován do více fází. V konečné fázi bude u každé lanovky a u každého lyžařského vleku v lyžařském areálu Hochkrimml - Gerlosplatte alespoň jedna sjezdovka, kterou bude možno uměle technicky zasněžovat.

Technické údaje:

Počet sněhových děl: 64

Počet zasněžovacích míst: 130 na sjezdovkách

Plocha k zasněžování: 47,5 ha

Přímý odběr vody: 200 l/s

Čerpací stanice: 2 plně automatické jednotky se 4 čerpadly

Výkon pump: 200 l/s = 2000 m3 sněhu za hodinu

Celkové investice až do roku 2012: 9 miliónů euro

Action - Park Kreuzwiesen

Loni v zimě byla úspěšně zahájena výstavba zábavního parku Action - Park Kreuzwiesen v Zell am Ziller, která již nyní přešla do 2. kola. Jsou již hotova tato zařízení: cool Snakerun, velkolepý Bagjump, BMW xDrive Cup SkiMovie Strecke a BMW xDrive Speed Check Strecke.

Pozor, na BagJumpu Personal se musí dodržovat veškerá bezpečnostní nařízení. Absolutní nezbytností je zde ochranná přílba! Osoby mladší 18 potřebují podpis rodiče nebo zákonného zástupce na předepsaném formuláři.

Fanoušci nového sportovního trendu boardercross mají všechny důvody k radosti: 2 - 4 jezdci mohou najednou soutěžit na opravdu velkolepé trati Permanente Ski-/Boardercross Strecke v Königsleitenu, která nabízí skoky, klopené zatáčky a vlny, a přímo vzájemně porovnávat své výkony. Jako zlatý hřeb je tu možnost nahrávání na video přes Run´s via BMW xDrive Cup SkiMovie.

Free WLAN

Ještě větší servis a zábava pro všechny zdejší hosty je zajištěna díky mnoha bezdrátovým hotspotům u stanic lanovek a na horských chatách. Od zimní sezóny 2012/13 je tu zajištěn bezplatný přístup na internet s vaším smartphonem!

Místo

Zell am Ziller 47° 13' 58.962" N, 11° 52' 58.1952" E
Location

Zillertal na Facebooku