Jste zde

Domů » Léto

Turistika v Zillertalu

Rakousko - část údolí Zillertal
Autor: ingo.ronner

Malebné údolí Zillertal v Tyrolsku je opravdovým rájem pro pěší turisty a nabízí tak možnost nádherné dovolené plné turistiky. Od ústí řeky Ziller do řeky Inn se táhne údolí přibližně v délce 30 kilometrů až k Mayrhofenu, kde se pak větví do čtyř bočních údolí: Zillergrund, Zemmgrund, Stillupgrund a Tuxertal. Díky tomu je krajina v této oblasti různorodá a každá část má své vlastní kouzlo. Vy ho můžete poznat prostřednictvím více než 1000 kilometrů upravených tras pro pěší turistiku.

Charakteristika turistických stezek sahá od pohodlných cest v širokém údolí, které jsou vhodné i pro rodiny s dětmi, přes zajímavé a dobrodružné trasy až po vysokoalpské "chodníčky". Udělejte si výlet k jednomu z mnoha vodopádů, získejte informace o tomto regionu na jedné z mnoho naučných stezek nebo podnikněte náročnější túru, ke které budete potřebovat více kondice. Například trasu Gerlossteinwand na vrcholy Rastkogel, Gedrechter nebo na Torhelm. Velmi zkušení horolezci mohou zdolat vrcholky Olperer, Reichenspitze, Hochfeiler, Grosser Möseler nebo také Grosser Löffler.

Je úplně jedno, kterou z obcí v údolí si zvolíte jako výchozí bod pro vaše trasy, ale zcela určitě najdete všude ubytování podle vašich představ a přání. Prázdninový apartmán se hodí pro odpočinek po nezapomenutelných výletech a túrách stejně tak dobře jako příjemný hotel. V každém případě jsou v údolí Zillertal ty nejlepší podmínky pro skvělou turistickou dovolenou.

Zillertal na Facebooku