Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Novinky zimní sezóny 2011/2012

Mayrhofen - stanice lanovky Kombibahn Penken

Lyžařský areál Hochfügen slaví 3.12.2011 výročí 50 let zábavy na sjezdovkách. Bude se konat jubilejní párty s živým koncertem kapely Zillertaler Haderlumpen zdarma a návštěvníkům bude poskytnuta sleva 50% na jídlo a pití v restauracích lyžařské společnosti jako poděkování za 50 let věrnosti.

Ten samý den bude také otevřená nová sjezdovka "Obitraudi" u horní stanice lanovky Zillertal-Shuttle. Sjezd má typický hochfügenský charakter – je sportovně náročná s pořádným klesáním a s fantastickým výhledem na Zillertalské Alpy.

Lyžařskou trať BMW xDrive Skimovie najdete od prosince 2011 na sjezdovce č.3. Letošní novinkou je široká speciální kamera, která se postará o kvalitnější video záznam. Okamžitě po sjezdu je video k dispozici a vy si ho zdarma můžete stáhnout u terminálu Skilinie v restauraci Panorama.

Sedačkovou lanovkou nebo kabinkovou? Na kombinované lanovce "Kombibahn Penken" v Mayrhofenu bude tato otázka v budoucnosti pasé. Tato technická novinka, první na světě, kombinuje na jednom laně přednosti obou systémů dohromady. Hosté si budou moci vybrat mezi 8-místnou sedačkou nebo 10-místnou kabinkou, vždy po dvou sedačkách bude následovat jedna kabinka. Vstup a výstup pro pěší a lyžaře je každý zvlášť.

Tento inovativní systém nabízí zcela nové možnosti v závislosti na ročním období. V zimě nabízí sedačky pohodlí pro lyžaře a snowboardisty, protože nemusí odepínat „prkna“. Zimní turisté, rodiny s malými dětmi a lyžařské školky zase v kabinkách najdou větší bezpečnost a pohodlí.

Nová dolní stanice lanovky Horbergbahn nabízí ještě více komfortu a rychlejší přístup do lyžařské oblasti Penken.

Lyžařský areál Zillertal 3000 vybudoval novou 6-sedačkovou lanovku Katzenmoos s ochranou proti nepříznivému počasí a vyhřívanými sedačkami. Také ledovec Hintertux ude mít od listopadu 2011 novou lanovku, 10-místnou kabinkovou Gefrorene Wand.

Nová dolní stanice lanovky Horbergbahn

Místo

Hochfügen 47° 16' 7.9644" N, 11° 46' 34.2948" E
Location

Zillertal na Facebooku