Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Lyžařské oblasti

Zillertal Arena

Tyrolské údolí Zillertal je regionem zimních sportů, který se pyšní samými superlativy. Přes 600 km sjezdovek se rozkládá na území pěti lyžařských areálů, které jsou rozmístěny po celé délce údolí asi 50 km a na území 25 obcí. Četná ocenění dokazují, že si můžete vychutnat zimní sporty v optimálních podmínkách.

Asi deset kilometrů od sjezdu z dálnice přijedete od městečka Fügen k prvnímu lyžařském areálu Spieljoch, s 21 kilometry sjezdovek převážně středního stupně obtížnosti a s dlouhými sjezdy. Po klikaté cestě z Fügenu lze dojet do hotelové vesničky Hochfügen. V příjemné rozlehlé lyžařské oblasti trvá lyžařská sezóna díky nadmořské výšce tradičně až do 1. května.

Na lyžích se můžete také dostat do dalšího lyžařského areálu Hochzillertal, který je dostupný i z údolí, lanovkou z obce Kaltenbach. Celkově nabízí lyžařská oblast Hochzillertal – Hochfügen 155 kilometrů sjezdovek převážně středně těžkého stupně obtížnosti. Opravdové "profíky" čeká výzva například na sjezdovce č. 6 v Hochzillertalu a dále na "Zlaté sjezdovce" Stephan Eberharter Goldpiste, které pak na závěr v údolí vedou do Kaltenbachu.

Odsud se dostanete dále do údolí, do historického centra Zell am Ziller. Z Zellu budete mít přístup k 160 kilometrům skvěle upravených sjezdovek ve skiareálu Zillertal Arena, který se rozkládá mezi obcemi Zell, Gerlos, Königsleiten / Wald a Krimml / Hochkrimml. Rozmanité sjezdovky všech úrovní obtížnosti a původní horské chaty vám poskytnou ty nejlepší podmínky pro bezstarostné lyžování.

U městečka Mayrhofen, největší obce v údolí Zillertal, se údolí větví do čtyř vysokohorských údolí. Z Mayrhofenu mají lyžaři přístup ke 157 kilometrům sjezdovek v lyžařské oblasti Zillertal 3000. Ostatní výchozí body tohoto střediska jsou Hippach a Finkenberg. S širokou nabídkou různých tratí si každý lyžař určitě najde tu pravou sjezdovku pro sebe. Zvláštní výzvou je ovšem sjezdovka "Harakiri" se sklonem 78%. Začátečníci zase ocení lyžařskou oblast v Ahornu na druhé straně od Mayrhofenu, s 18 kilometry sjezdovek. Opravdoví profíci zase vezmou "útokem" pět kilometrů dlouhý sjezd "Filzen".

Na konci údolí se nachází celoroční lyžařská oblast ledovce Hintertux skiareálu Zillertal 3000. Celkem 227 km sjezdovek je rozděleno do lyžařských areálů Eggalm, Rastkogel, Penken, Finkenberger Almbahnen, Ahorn a samozřejmě Hintertux. Obzvláště pozoruhodná je 12 km dlouhá sjezdovka na ledovci, která vede od vrcholu Gefrorener Wand až k dolní stanici lanovky na Hintertux. Anebo si můžete vyzkoušet okružní jízdu po ledovci, která zahrnuje celkem 72 kilometrů dlouhý sjezd.

Zillertal na Facebooku