Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Letní dovolená v Gerlosbergu

Rakouská obec Gerlosberg

V Gerlosbergu a v jeho okolí je pro vás přichystána bohatá letní nabídka. Tady se pro návštěvníky pokusili vytvořit pestrý program s heslem "Aktivní hory". Nabízí krátké procházky i rozsáhlý vysokohorský program, lanové centrum, túry na horských kolech, canyoning, rafting a tématickou pěší turistiku. To vše můžete zažít při vaší letní dovolené v Tyrolsku.

Zažijte krásnou přírodu na vlastní kůži. Krásné hory v národním parku Vysoké Taury jsou protkány mnoha turistickými trasami různých stupňů obtížnosti a cesta po nich je vždy skutečným zážitkem. Pokud dáváte přednost aktivnější zábavě, můžete si také vybrat z mnoha tras pro horská kola, při kterých se ovšem předpokládá dobré vybavení a kondice.

Jen o několik kilometrů dále se nachází jezero, které je v létě často využíváno turisty i místními lidmi jako přírodní koupaliště. Možná se budete chtít po namáhavé horské túře trošku ochladit.
V Krimmlu se nacházejí známé vodopády, které padají dolů z impozantní skály. Jsou považovány za největší v Evropě, odráží se v nich působivá síla přírody.

Horolezecká trasa v Gerlosu je jen pro odvážné. Vybavení si můžete vypůjčit a zdolejte 380 metrů dlouhou a 240 metrů vysokou lezeckou trasu. Připevněni k ocelovému lanu od vstupu až po konec trasy můžete využít umělé chyty a třmeny v kombinaci s přírodními úchyty a lézt přes strmé skalní stěny.

V blízkosti Gerlosbergu se nachází také Zell am Ziller, ve kterém je situován zábavní park. Pro děti je zde připraveno dobrodružné hřiště, zatímco jejich rodiče si můžou zahrát tenis nebo bowling. Plavecký bazén je vítaným zpestřením na závěr dne.

Zillertal na Facebooku