Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Ledovec Hintertux

Ledovec Hintertux

Ledovec Hintertux je unikátní celoroční lyžařský areál v Rakousku, který můžete navštívit v letní i zimní sezóně. Jsou zde také k dispozici k ubytování pohodlné hotely, útulné apartmány a horské chaty. Najdete zde různé kategorie sjezdovek a panoramatický výhled na nejvyšší vrchol Zugspitze.

Ať už jste aktivní nebo se chcete pouze procházet, v těchto horách je možné cokoliv. Máte zde spoustu možností jako je pěší turistika, horolezectví nebo jízda na horském kole. Je možné si také objednat seskok s padákem, společně se zkušeným pilotem tak můžete prožít mimořádné dobrodružství ve vzduchu.

Ledovec Hintertux je zárukou chladného počasí i díky nadmořské výšce 3 250 metrů. Na milovníky letního lyžování zde čeká 18 km upravených sjezdovek. Ledovec nabízí také výlety s průvodci, kteří vám poví něco více o vzniku ledovce, nedotčené kráse trhlin v ledu a zázracích přírody. Zážitkem je už jen pohled z vyhlídkové terasy.

Ledovec je dokonce částečně přístupný autem, parkovat ale musíte v podzemních garážích ve výšce 1500 m nad mořem. Na panoramatickou terasu ve výšce 3 250 m se pak dostanete lanovkami 1, 2 a 3, tzv. "ledovcovými autobusy" (Gletscherbus).

Na ledovci zažijete absolutní lyžařské potěšení včetně dech beroucího výhledu na majestátní vrcholky hor a zasněžené svahy, nebo 12 km dlouhou sjezdovku "Schwarze Pfanne", která patří k 10 nejlepším na světě. Prašan je tu samozřejmostí od října do května. Také snowboardisté a běžkaři si zde příjdou na své. Stezky v údolí Tuxu jsou vzhledem ke své vysoké nadmořské výšce téměř vždy dostatečně zasněžené.

Unikátní lyžařský areál s celoročním provozem, který se na ledovci nachází, tvoří společně s lyžařskými středisky Eggalm, Rastkogel, Penken - Finkenberg a Mayrhofen lyžařskou oblast Zillertal 3000, která čítá více než 240 km sjezdovek a několik desítek moderních lyžařských vleků a lanovek. Místní nezapomínají ani na milovníky bruslení, malebné zimní procházky nebo jízdu na saních. Ať chcete prožít aktivní dovolenou nebo spíše poklidnou, na Hintertuxu je možné cokoliv.

Místo

Hintertux 47° 6' 28.566" N, 11° 40' 32.4084" E
Location

Zillertal na Facebooku