Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Krimml

Rakousko - vesnička Krimml

Malá vesnice Krimml má necelých 900 obyvatel, leží v rakouské zemi Salcbursko, asi 55 km od Zell am See. Najdete ji v oblasti Oberpinzgau, v nadmořské výšce 1067 metrů pod průsmykem Gerlos. Má také 3 místní části: Hochkrimml, Oberkrimml a Unterkrimml.

Místo je nejzápadnější obcí z celého Salcburska a je umístěno v údolní kotlině, kterou obklopuje 30 "třítisícovek". Je také jedinou obcí, která leží na hranicích s Itálií. Po válce patřila obec do americké zóny a toho v roce 1947 využilo několik tisíc židovských uprchlíků, kteří se tak dostali přes Itálii do Palestiny. Krimmelská chata Tauernhaus jim sloužila jako odpočinková mezistanice.

Zimní říše vám umožní vyzkoušet velkolepé sjezdovky, nejmodernější lanovky, krásné běžkařské trasy, zimní turistické stezky a spoustu zábavy při aprés-ski a při akcích na horských chatách.

Známé jsou romantické vodopády o výšce 380 metrů, kam se dostanete pěšky nebo v koňmi taženém kočáře. Bavte se při úžasném sáňkování, na curlingovém kluzišti, při výletě na sněžnicích nebo si postavte společně s vašimi dětmi opravdu velkého sněhuláka.

Zillertal na Facebooku