Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Fügen im Zillertal

Rakousko, Fügen im Zillertal
Autor: Cyke

Největší a "hlavní" obcí v přední části údolí Zillertal je Fügen, v zimě opravdový ráj pro strávení dovolené. Nachází se u silnice Zillertalstrasse, v nadmořské výšce 550 m. K obci patří ještě místní části Gagering, Kapfing, Kleinboden, Haidach a část Finsingu.

Tato oblast byla obývána již v době bronzové, o čemž svědčí nalezené urnové hroby. První písemné zmínky o Fügenu pocházejí až z 12. století. V 15. století nabývalo město stále většího významu jako průmyslové centrum údolí Zillertal. Byly zde vyráběny dělové koule, plechy na brnění a železná brnění. Dnes tu funguje jeden z největších pilařských podniků v Evropě, firma Binder Holz.

Vesnice má svou charakteristickou kulturu, vznikla zde dokonce slavná vánoční koleda "Tichá noc, svatá noc". Vlastivědné muzeum, sýrařství, historické kapličky a kostely a mnoho dalšího propůjčují místu zvláštní ráz.

Najdete zde informační středisko, jsou zde k dispozici 4-hvězdičkové wellnesshotely i soukromé penziony. Mnoho obchodů, restaurací, lokálů a barů doplňuje vysokou úroveň služeb. Zastávka místního vlaku se nachází uprostřed obce, kde je také ideální místo pro lyžování rodin s dětmi a začátečníky. Skibusy dopraví hosty zdarma k lanovce Hochfügen-Hochzillertal.

Zillertal na Facebooku