Jste zde

Domů » Zima

Běžkařské tratě

pohled na běžeckou trať

Kromě sjezdového lyžování v Zillertalu nepříjdou zkrátka ani běžkaři. Celkově lze v Zillertalu tento sport provozovat asi na 200 kilometrech běžkařských tratí, nacházejících se převážně v údolí. Především v části údolí mezi středisky Fügen a Mayrhofen je v každém místě připravena široká síť běžkařských tras.

Většina tras je vhodná pro začátečníky i pro pokročilé. Úplně dole v širokém údolí ovšem sníh často nevydrží tak dlouho a proto musí člověk zvolit trasy ve vyšších polohách jako třeba v Hochfügenu a v Hochzillertalu nebo v údolí Tuxer Tal. Obzvláště pěkná je pak běžkařská trasa z Kaltenbachu a běžkařská trasa Märzenloipe ve Stummu.

V Zell am Ziller si sportovní nadšenci a příznivci běhu na lyžích ve volné přírodě vyčistí hlavu i tělo. Mohou se projet až po 14 kilometrech běžkařských tras. Konkrétně se jedná o 3 trasy:

První je trasa Zellbergeben o délce 4,5 km s lehkým stupněm obtížnosti. Další je trasa Unterberger o délce 3,5 km, také s lehkým stupněm obtížnosti a poslední je trasa Bräufeld o délce 6 km též s lehkou obtížností. Z těchto tras je možné pokračovat směrem na Mayrhofen a Hippach, které nabízejí další trasy o celkové délce 25 km.

Místo

Zellbergeben, Zell am Ziller 47° 13' 54.0444" N, 11° 52' 36.084" E
Location

Zillertal na Facebooku