Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Zimní dovolená ve Schlitters

Schlitters - Zillertal

Schlitters, idylické místo v Tyrolsku, je známé pro svojí ideální polohu u vstupu do údolí Zillertal. Nabízí krásnou okolní krajinu a zcela klidné prostředí. Návštěvníci zde s klidem mohou zapomenout na hektiku a ruch všedních dní. Perfektně si tu odpočinete a domů se vrátíte jako zcela "noví" lidé. Ubytování je možné jak v pěkném hotelu nebo apartmánu, tak i v některém z penzionů.

V blízkosti obce Schlitters se nacházejí vyhledávané lyžařské oblasti Hochfügen – Hochzillertal a Spieljoch. Sportovci zde najdou 176 km těch nejlépe upravených sjezdových tratí. Od listopadu až do května je tu také vysoká jistota sněhové pokrývky. Lyžařská oblast Hochfügen – Hochzillertal byla v roce 2010 dokonce vyznamenána titulem nejlepší lyžařské oblasti světa!

V tomto lyžařském regionu jsou zdarma k dispozici skibusy, které návštěvníky během krátké doby zavezou k moderním vlekům. Oba skiareály mají také dětské školičky, rodiče si tak mohou také vychutnat volné dopoledne či odpoledne na sjezdovce. V hochzillertaském snowparku se zase mohou skvěle odreagovat snowboardisté – žádné přání zde nezůstane nesplněné.

Na správném místě jsou tu i milovníci běžeckého lyžování. V údolí Zillertal jsou překrásné běžkařské tratě, mezi nimi i stopy vedoucí po horských hřebenech, které nabízejí fantastický výhled do krajiny. Kdo by chtěl v mezičase jen tak volně nechat plout své myšlenky a přitom se vyhřívat na slunci, ten si může udělat pohodlí na sluneční terase horské restaurace Spieljoch. Terasa nabízí také překrásný výhled do okolní horské krajiny.

Zillertal na Facebooku