Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Zillertal Arena

Zillertal Arena a zimní krajina
Autor: bookhouse boy

Údolí Zillertal je jednou z nejnavštěvovanějších turistických oblastí v Tyrolsku. Zejména v zimě láká návštěvníky a příznivce zimních sportů několik velkých středisek.

Vzhledem k velké rozloze Zillertalského údolí je tato oblast rozdělena do čtyř turistických oblastí, Fügen - Kaltenbach, Mayrhofen - Hippach, Tux - Finkenberg a uprostřed se nacházející Zillertal Areny.

Pod pojmem Zillertal Arena se skrývají pohostinné vesnice Zell am Ziller, Gerlos, Wald, Krimml a Königsleiten, z nichž ale patří k Tyrolsku pouze Zell a Gerlos, ostatní obce spadají k sousední oblasti salcburského Pinzgau.

Nádherná horská krajina zde nabízí mnoho aktivit. Objevovat horský svět můžete nejlépe při pěší turistice, horolezectví nebo při jízdě na horském kole. Také pro děti je zde spousta aktivit, nejvíce oblíbené jsou určitě zábavní park v Zellu nebo jízda na alpské horské dráze Arena-Coaster.

Působivou přírodní podívanou jsou dozajista vodopády v Krimmlu, které jsou označeny jako jedinečná přírodní památka v Rakousku. Se svou výškou 380 metrů se jedná o největší vodopády v Evropě.

V zimě rozbuší srdce každého lyžaře a snowboardisty 163 km perfektně upravených sjezdovek, které vznikly spojením lyžařských areálů středisek Zell, Gerlos, Wald, Krimml a Königsleiten. Většina sjezdovek je středně těžkého charakteru (112 km), ale i začátečníci zde najdou na 40 km modrých tras, stejně jako skuteční profesionálové mohou využít 11 km černých sjezdovek.

Zillertal Arena se se svými 51 lanovkami a lyžařskými vleky počítá mezi největší a nejmodernější lyžařská střediska v Rakousku. Můžete s nimi vyjet až do nadmořské výšce 2.500 metrů.

Od sezony 2007/2008 je v provozu ráj pro freestylové lyžaře Park - Shredder s nabídkou 165 kilometrů sjezdovek. Zvláštní atrakcí pro snowboardisty je Hot-Zone.tv Snowpark v Gerlosu, který nabízí překážky pro každého, ať už pro začátečníky nebo profesionály.

S přibližně 30 horskými chatami, sněžnými bary a restauracemi, lyžařskými školami pro nejmenší i větší lyžaře a navíc ještě s vysokohorskou běžkařskou trasou v nadmořské výšce 1.600 metrů je Zillertal Arena považována za opravdový ráj pro milovníky zimy v Alpách.

Vyznavači běžek mají k dispozici kolem 200 km běžkařských tratí, na kterých si člověk může při sportovním zážitku vychutnat malebnou zimní krajinu. Ale i mimo sjezdovky a běžkařské trasy můžete strávit hodiny dalšími zimními radovánkami, a to například při zimní turistice, bruslení nebo sáňkování.

Místo

Zell am Ziller, Zillertal Arena 47° 14' 13.4844" N, 11° 53' 59.676" E
Location

Zillertal na Facebooku