Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Tux v zimě

Tux v zimě, Rakousko

Tux je tyrolská obec v údolí Zillertal, ve které žije asi 2 tisíce obyvatel. Zaujímá zadní a největší část údolí Tuxertal, postranního údolí Zillertalu. K obci patří i 3 476 metrů vysoký Olperer s ledovcem a 2 338 metrů vysoký Tuxer Joch, který již dříve sloužil jako přechod mezi Zillertalem a Wipptalem. Nejvýše položené místní usedlosti se nacházejí ve výšce až 1 630 metrů.

Zimní lyžařská dovolená, to je 227 km těch nejlépe upravených sjezdovek, které se mnohdy rozprostírají přímo před dveřmi vašeho apartmánu, horské chaty nebo hotelu. Každý si zde pro sebe určitě najde a vybere vhodné místo k ubytování.

Sjezdovky jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé lyžaře. Tato lyžařská oblast je jedinečná i díky čtyřem možným nástupům na ledovcový okruh. Vedle značených a upravovaných sjezdovek zde najdete i prostor pro freeridové lyžování, kde dobrodružné typy lyžařů mohou projíždět nedotčeným prachovým sněhem. Pro úplnou dokonalost jsou zde také zábavné snowparky, které svým vybavením lákají všechny milovníky snowboardingu a freestylu.

V obci můžete zažít i velmi příjemné chvíle po lyžování. Bar na sněhu White Lounge je každoročně nově postaven ze sněhu a z ledu. Odpočinout si můžete v iglú s barem a s pohodlným posezením uvnitř, nebo se můžete občerstvit ve sněhovém baru venku. Další odpočinek a zábava po lyžování čeká na návštěvníky v rušném středisku Mayrhofen.

Také běžkaři si zde přijdou na své. Z 53 km běžkařských tratí vede vždy určitě alespoň jedna kolem vašeho hotelu nebo chaty. To samé platí i pro zimní turistické stezky, které se v délce 200 km vinou nádhernou zasněženou tyrolskou přírodou. Dalšími možnými aktivitami v této lyžařské oblasti je třeba sáňkování, bruslení nebo i curling.

Místo

Tux 47° 9' 23.1264" N, 11° 43' 45.0552" E
Location

Zillertal na Facebooku