Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Sáňkování v Mayrhofenu

Sáňkařská dráh v Mayerhofenu

Okolí obce Mayerhofen nabízí návštěvníkům několik sáňkařských drah. A my vám některé z nich níže představíme:

Sáňkařská dráha Mayrhofen – Wiesenhof o celkové délce cca 2,5 km leží v nadmořské výšce 1056 metrů. Ke stanici Wiesenhof se dostanete od staré stanice Ahorn – Oberkumbichl až k mýtu, poté po cestě Stilluppstrasse asi 30 min dále k odbočce na Wiesenhof a po lesní cestě dále až k restauraci Wiesenhof. Doba chůze je asi 60 minut.

Sáňkařská dráha Mayrhofen – Lacknerbrunn (1006 m) o celkové délce cca 2,5 km je vhodná pro rodiny s dětmi. K restauraci Gasthof Lacknerbrunn se dostanete od staré stanice Ahorn až k mýtu a pak dále po Stillupstrasse až k restauraci. Nebo z obce po staré lesní cestě Stilluppweg až k restauraci Gasthof Lacknerbrunn. Doba chůze je cca 90 min.

Sáňkařská dráha Hainzenberg – Gerlosstein (1650 m) o celkové délce cca 7 km je osvětlená až do 1 hodiny ranní. Lanová dráha Gerlossteinbahn vás zaveze až do výšky 1650 metrů. Pozor, denní, vícedenní a sezónní skipasy nejsou ve večerních hodinách platné! Hned u stanice lanvky se nachází půjčovna saní. Sáňkařský autobus od firmy Taxi Huber vás na vyžádání a pokud je vás více než 6 osob také doveze až k dráze. Cena je dle dohody.

Sáňkařská dráha Hintertux – Bichlalm (1695 m) o celkové délce cca 3 km je také osvětlená. Cesta k dráze Bichlalm trvá chůzí cca 45 min, možný je ale také dovoz službou taxi. Dráha Bichlalm nabízí i půjčovnu saní. Bichlalm je také krásným cílem pro výlety, na kterých se vám otevře výjimečný pohled na ledovec Hintertux.

Místo

Gasthof Lacknerbrunn, Mayrhofen 47° 8' 7.5948" N, 11° 50' 47.688" E
Location

Zillertal na Facebooku