Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Mayrhofen, 2. část

Městečko Mayrhofen a jedna z ulic
Autor: Leo-setä

Ale ani v létě lanovky a vleky Penkenbahn nebo Ramsberglift neosiří, protože bývají hojně využívány například horolezci pro cestu nahoru.

Další atraktivní volnočasové aktivity vhodným způsobem doplňují hřiště na plážový volejbal, trasy pro horská kola, fitness centrum, tenisové kurty, squash centrum, bobová dráha a mnoho dalších zajímavých druhů sportovního vyžití.

Oblast kolem Mayrhofnu je známá především svým pohostinným přístupem k rodinné rekreaci a k pobytu dětí. Těm výborně poslouží taková zařízení jako dětské vleky, kouzelné koberce, sjezdovky pro děti a zábavní dětský park. To všechno přispívá k tomu, aby se malí lyžaři i jejich rodiče cítili v lyžařském středisku co nejpříjemněji.

Kromě sáňkování, curlingu a bruslení je v Mayrhofenu velmi oblíbený zejména paragliding, jedna z nejpopulárnějších volnočasových aktivit poněkud stranou od lyžařských vleků, která vám jistě přinese zvláštní adrenalinové potěšení.

Pokud už ovšem máte všech těch akčních sportů dost, není nic lehčího, než si odpočinout při pěší turistice na některé ze zimních turistických stezek, jejichž celková délka je opravdu úctyhodných několik desítek kilometrů, anebo se vypravit na romantický výlet na saních tažených koňmi a zažít nějaké to romantické dobrodružství v zasněžené krajině v údolí Zillertalu.

Pokud byste ještě hledali nějakou změnu, můžete se v údolí vypravit třeba některý den do veřejného krytého plaveckého bazénu a sauny a dopřát si uklidňující masáž nebo se odreagovat při tenisu či ve fitness centru.

Aprés ski

Více než 120 různých občerstvovacích míst je v Mayrhofenu určeno k pohodovému odpočinku, některá zařízení se dokonce nacházejí přímo u sjezdovek, aby se vyčerpání lyžaři posilnili co nejdříve. Výběr aprés-ski je v lyžařském středisku opravdu docela velký, místní pokrmy nabízí více než 70 tradičních restaurací.

Zajímavosti

V Mayrhofenu objevíte celou řadu krásných budov, jako např. farní kostel, fontánu Europabrunnen, jejíž voda stříká do tvaru písmene "E", zillertalská selská stavení ze 17. století, jež se zčásti nacházejí i pod památkovou péči. Zvláštní zájem je o starý mlýn v Bradnenbergu, pocházející z roku 1857.

Za návštěvu rozhodně stojí také "salašnická mlékárna“ Sennerei Zillertal. Pro výrobu sýrů, másla a k plnění lahví s mlékem zde slouží plochy o rozloze 6.000 m², kde je v provozu celkem šest k těmto účelům zřízených stanic. Můžete tady také ochutnat krajové speciality a v prodejně "Ab-Hof-Verkauf“ si koupit i něco dobrého domů.

Přímo úchvatný je pohled na Schlegeisspeicher, na největší přehradní nádrž Tauernských elektráren. Místo tvoří i skvělý výchozí bod k překrásným procházkám a k mnoha turistickým trasám do širokého okolí. Můžete se odtud vypravit třeba na Pfitscher Joch, který se ovšem už nachází na druhé straně státní hranice, tedy v Itálii. Olpererská horská chata je vzdálena zhruba 1,5 hodiny chůze.

Náš tip: Takzvaný "Dampfbummelzug", zillertalská železnice, probíhající celým údolím - to je velmi nostalgický zážitek bez jakýchkoliv problémů a stresu. Z Jenbachu existuje dokonce i připojení k běžné železniční síti směrem na Innsbruck, Bregenz, Vídeň nebo Salzburg.

Okolí městečka Mayrhofen
Autor: Leo-setä

Místo

Schlegeisspeicher, Finkenberg 47° 2' 15.468" N, 11° 42' 22.4388" E
Location

Zillertal na Facebooku