Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Mayrhofen, 1. část

Mayrhofen
Autor: Leo-setä

Městečko Mayrhofen je obklopené "třítisícovkami" Zillertalských Alp, leží v nadmořské výšce 630 m. Se svojí rozlohou je čtvrtou největší obcí Tyrolska. Skládá se ze 13 částí, např. Straß, Hollenzbrücke, Dorf-Haus, Edenlehen, Hochstegen, Rauchenwald nebo Ginzling. Celkem zde žijí necelé 4 tisíce obyvatel.

Místo je dnes známé především mezi milovníky sjezdového lyžování ve skiareálu Zillertal 3000. Kolem se totiž vypínají obrovské hory, včetně Grosser Löffleru (3.379 m), který tvoří hranici s Ahrntalem v Jižním Tyrolsku v Itálii. Název obce pochází od slova “Meierhof” (statek), původně biskupského dvora z období kolem roku 1200.

Cestovní ruch je v obci již od počátku 19. století bezpochyby tím nejdůležitějším hospodářským odvětvím. V neposlední řadě proto, že se na území obce rozprostírá nádherný areál zimních sportů Zillertal 3000 a tím se vlastně Mayrhofen stal druhou největší turistickou destinací v Rakousku, kam ročně zavítá na 1,3 milionů návštěvníků.

Pohostinnost, zábava a různé akce, ale i oddych a symbióza mezi starými selskými dvory a moderními luxusními hotely, tak se dá asi nejlépe popsat tahle obec uprostřed údolí Zillertal.

Ze zelených údolí váš pohled určitě zabloudí po strmých skalních stěnách až k ledovcům v Zillertalských a Tuxských Alp. V těchto alpských oblastech můžete objevit nejen nespočet turistických tras a Zillertalskou horskou železnici, ale také teprve nedávno otevřený "Run & Walk Park“.

Aktivity

Milovníci běhu na lyžích a nordic walkingu tady objeví přibližně desítku tras, včetně "Harakiri-Hill" se sklonem 78 %, jeden z nejnáročnějších terénů v Tyrolsku. Unaveným svalům můžete odlehčit v plaveckém bazénu “Erlebnisbad” nebo ve sportovním a volnočasovém komplexu “Sommerwelt Hippach”.

V zimě se stalo toto místo přímo symbolem zimních sportů, kdy sněhová pokrývka leží i v údolí. Lyžařské středisko "Ski Zillertal 3000" je spojeno se skupinou lyžařských regionů Finkenberg, Lanersbach a Vorderlanersbach. To má za následek, že Zillertal Arena patří se svými 160 km sjezdovek na druhé místo největších lyžařských středisek v Zillertalu.

Perfektně upravené sjezdovky lákají v nadmořské výšce od 630 do 2.500 metrů mnoho návštěvníků do Zillertalských Alp. Na místních svazích jsou vybudovány lehké, střední a těžké sjezdovky, aby si mohli dostatečně užívat milovníci bílého zimního sportu všech úrovní lyžařských dovedností a bez potíží zde našli tu správnou sjezdovku právě pro sebe.

Zejména mezi fanoušky adrenalinových sportů je známá (a to i v létě) "Harakiri". Je to bezkonkurenčně ta nejprudší sjezdovka v celém Rakousku, na jejíž sjíždění budete potřebovat opravdu pořádnou dávku odvahy. Pokud ji úspěšně zdoláte, můžete se tím opravdu chlubit, protože takovýmto sportovním výkonem se nemůže holedbat jen tak někdo!

Lyžařské středisko Skigebiet Mayrhofen - Hippach je snadno přístupné za pomoci lanovek Mayrhofner Bergbahnen a také Zillertal Arena určitě rozbuší srdce každého milovníka zimních sportů. Nádherné sjezdovky a bezvadně upravené stopy pro běžkaře očekávají další a další lyžaře, a také snowboardisté se mají opravdu na co těšit.

Mayrhofen - okolní krajina
Autor: Leo-setä

Místo

Dolní stanice lanovky Ahornbahn, Mayrhofen 47° 9' 37.4976" N, 11° 51' 34.8768" E
Location

Zillertal na Facebooku