Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Běžkařské trasy, 2. část

Zillertalská běžkařská trasa Langlauf
Autor: Ingo Massmann

Běh na lyžích v oblasti Wald - Königsleiten

7 km dlouhá trasa s přístupem na 200 km dlouhou běžkařskou trať Pinzgau Loipe. Večer je 0,8 km dlouhý okruh "Finkrunde" ve Vorderkrimmlu až do 21:30 hodin osvětlen. Je to doslova ráj pro milovníky běžkařského sportu.

Běh na lyžích v Zell am Ziller

Běžkařské tratě ve středisku Zell am Ziller vedou (celkem asi 14 km) přes krásnou zimní krajinu kolem městečka a vždy nabízejí dostatek sněhu.

Zellbergeben Loipe: 2,7 km (pro klasický styl)
Obtížnost: lehká
Průběh trasy: Zaparkujete u parku Freizeitpark Zell, pak přejdete most pro pěší do Zellbergebenu a pokračujete kousek po příjezdové cestě na Zellberg a pak se již vydáte po polích dál a dál.

Unterberger Loipe: 1,7 km (pro klasický styl)
Obtížnost: lehká
Průběh trasy: Opět zaparkujete u Freizeitparku Zell nebo u nádraží. Pak se vydáte po silnici dolů do údolí a odbočíte vlevo na stezku Lechenweg, která vás dovede přímo na běžkařskou bílou stopu.

Bräufeld Loipe: 2,2 km (pro klasický styl)
Obtížnost: lehká
Průběh trasy: Auto si zaparkujete u dolní stanice lanovky Zillertal Arena v Zellu. Pak se vydáte podchodem, zahnete doleva a za posledními obytnými domy se již ocitnete na stopě.

Zell Süd Loipe: 6,4 km (pro klasický styl + 1 km bruslení)
Obtížnost: lehká
Průběh trasy: Zaparkujete u Freizeitparku, vyrazíte na Zillerpromenade a dále ve směru na Ramsau im Zillertal. U Tannerhofu odbočíte vlevo k zimní turistické stezce a po několika metrech jste již na běžkařské trati.

Bäckenfeld Loipe: 700 m (pro klasický i bruslařský styl)
Obtížnost: lehká
Průběh trasy: Auto si zaparkujete u Freizeitparku nebo u hudebního pavilónu v Zellu, trať se nachází naproti škole a je denně osvětlena do 22.00 hodin!

Běh na lyžích v Mayrhofenu

Přibližně 30 kilometrů klasických běžkařských tratí provede milovníky severského sportu po celé oblasti kolem zimního střediska Mayrhofen a nechá je zblízka nahlédnout do krásné tamější krajiny.

Běžky a celé vybavení k tomuto sportu si můžete vypůjčit přímo na místě, což je jistě dobrou zprávou pro návštěvníky, kteří si běžky nepřibalili s sebou.

Místo

Freizeitpark Zell, Zell am Ziller 47° 13' 50.754" N, 11° 52' 42.7368" E
Location

Zillertal na Facebooku