Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Zimní dovolená ve Finkenbergu

Údolí Zillertal - Finkenberg

Finkenberg leží v krásném údolí Zillertal a můžete tu prožít opravdu nezapomenutelnou zimní dovolenou, pro kterou nabízí ty nejlepší podmínky. Žije zde sice jen asi 1 500 obyvatel, ale naproti tomu je zde obrovský výběr ubytování pro turisty. Můžete se ubytovat v hotelu, v apartmánu nebo v soukromé horské chatě.

Obrovská lyžařská oblast Zillertal Arena je rájem pro snowboardisty a lyžaře. A ke všemu je možné celoročně lyžovat na ledovci Hintertux. Mnoho lanovek a lyžařských vleků se postará o co nejkratší čekací doby a více než 200 kilometrů sjezdovek zase připraví tu pravou zábavu při lyžování.

Pokud již lyžovat nechcete, nabízí se i mnoho jiných alternativ. Každý den je pro návštěvníky upravováno 28 km běžkařských tratí, které osloví jak klasické běžkaře, tak i běžkaře vyznávající bruslařský styl. Pro pěší turisty je k dispozici velké množství neporušených zasněžených svahů a 68 kilometrů zimních turistických stezek.

Velkou zábavu během vaší dovolené určitě zažijete při jízdě na saních na jedné ze tří osvětlených přírodních sáňkařských drah. Pestrou nabídku doplňuje curling a bruslení na přírodních ledových plochách v Tux - Lanersbachu a ve Finkenbergu. Mezi nezapomenutelné zážitky patří také putování na sněžnicích, lezení po ledu na ledovci Hintertux, prohlídka jeskyní Spannagelhöhle nebo zimní canyoning.

Zillertal na Facebooku