Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Zima v Zillertal Areně

Zillertal Arena

Celé údolí Zillertal se v zimě vždy přemění v jedinečný ráj pro zimní sporty. Spojení lyžařských areálů ve městech Zell am Ziller, Gerlos, Wald, Krimml a Königsleiten způsobilo, že lyžařům a snowboardistům je k dispozici fantastická nabídka sjezdovek s celkovou délkou 166 km v oblasti Zillertal Arena.

Většina sjezdovek je středně těžkého charakteru (o celkové délce 114 km). I začátečníci si zde ale přijdou na své na 42 km modrých tratích, stejně jako skuteční profesionálové, kteří mohou využít 10 km černých sjezdovek. Skvělou atrakcí pro snowboardisty je Hot-Zone.tv Snowpark a halfpipe v Gerlosu. Od sezóny 2007/2008 je v provozu perfektní ráj pro freestylové lyžaře Park-Shredder, s více než 165 kilometry tratí.

Zimní sportovci, jejichž srdce bije pro běžky, mají k dispozici kolem 200 km běžkařských tratí, na kterých si člověk může při sportovním zážitku také vychutnat malebnou zimní krajinu. Zábava je jistě zaručena také na umělých a přírodních kluzištích, a samozřejmě nesmíme zapomenout na 7 km dlouhou sáňkařskou dráhu Gerlosstein a dráhy s umělým osvětlením v Gerlosu a Krimmlu.

Zillertal Arena se se svými 49 lanovkami a lyžařskými vleky počítá mezi největší a nejmodernější lyžařská střediska v Rakousku. Přepravovací zařízení mají celkovou kapacitu až 84 tisíc osob za hodinu a vyvezou vás až do nadmořské výšky 2500 metrů nad mořem,. V případě nepříznivého počasí může být až 216 hektarů sjezdovek uměle zasněžováno.

S přibližně 37 horskými chatami, sněžnými bary a restauracemi, 9 lyžařskými a snowboardovými školami, s jedinečnými lyžařským rájem pro nejmenší lyžaře, 5 závodními tratěmi, celoroční horskou bobovou dráhou a skibusy zdarma je Zillertal Arena považována za opravdový ráj pro příznivce zimy v Alpách.

Místo

Zillertal Arena 47° 15' 33.4656" N, 12° 0' 9.0468" E
Location

Zillertal na Facebooku