Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Výlety ze Schlitters

Fügenské Vlastivědné muzeum

Místa a výletní cíle, které stojí za vidění v okolí městečka Schlitters:
Krásným výletním cílem pro celé rodiny jsou termální lázně v obci Fügen. Své si zde najdou návštěvníci prahnoucí po dobrodružství, ale i hosté, kteří vyhledávají standardní lázeňské služby. Děti zde najdou brouzdaliště, klouzačky a 134 metrů dlouhý tobogán. V prostorách lázní se nacházejí krásné odpočinkové místnosti, ze kterých se nabízí nádherný pohled na okolní horský svět údolí Zillertal.

Za návštěvu jistě stojí také Vlastivědné muzeum obce Fügen. Muzeum návštěvníkům předkládá zajímavé informace k vícero tématům – např. místní umělci, tradice, řemesla, historie údolí Zillertal a další.

Dalším zajímavým výletním cílem je lanovka Spieljochbahn. Z horní stanice se můžete vydat například na vrcholovou horskou cestu, která vede až do nadmořské výšky 1920 metrů. Nahoře se vám otevře nádherný výhled až k pohoří Karwendel, k městečku Kufstein, Kützbühlským a Zillertalským Alpám.

U stanice lanovky se mimo jiné nachází i dětská lezecká školička, která nabízí kurzy lezení. Je zde také hrací park s trampolínou, hradem, klouzačkami a mnoha dalšími atrakcemi. Opravdu není divu, že je oblast Spieljochu považována za "rodinnou" horu.

Přijeďte strávit pestrou dovolenou do Schlitters v atraktivním údolí Zillertal, tyrolskou dovolenou, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat. Pobyt vám jistě zpříjemní ubytování v jednom z apartmánů, v horské chatě nebo v útulném hotelovém pokoji.

Zillertalská lanovka Spieljochbahn

Zillertal na Facebooku