Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Tux v létě

Tyrolské středisko Tux v létě

Středisko Tux se nachází přímo uprostřed překrásné turistické oblasti, pouhých 14 km západně od obce Finkenberg. Návštěvníci si mohou vybrat z nabídky ubytování v apartmánech, domcích nebo hotelech. Přijeďte do Tuxu strávit příjemnou letní dovolenou, při které si nejen odpočinete, ale i zažijete mnoho dobrodružství.

Tux se skládá z pěti menších, místních částí. Konec údolí je tvořen ledovcem Hintertux, který návštěvníkům otevírá přírodní a sportovní ráj. Bez problémů se i bez auta dostanete na všechna místa, která se v údolí Tuxertal nacházejí. Pravidelně zde i jezdí turistické autobusy, které návštěvníky zavezou k začátkům všech překrásných turistických tras.

V celé oblasti najdete na 350 km turistických tras, které navazují na další trasy v okolí. Trasy mají rozdílný charakter, od pohodlné procházkové trasy, přes trasy s převýšením vedoucí k romantickým horským chatám až po vysokohorské stezky. Tato široká nabídka uspokojí individuální potřeby každého turisty.

Kolem křišťálových horských jezer, přes voňavé louky plné květin a horské lesy můžete jezdit i na horském kole. Mnoho stezek je pro horská kola vhodných a i dobře značených. Další dobrodružství můžete zažít při šplhání na vrcholky Spannagel a Penken. Trasa na Spannagel patří mezi středně těžké. Různé trasy na Penken jsou pak vhodné spíše pro trénované sportovce.

Zpříjemněte si pobyt v horách a využijte v létě služeb lanovky, která v zimě slouží především lyžařům, kteří se tak dopravují na některá vysoko položená lyžařská místa. Lanovka vás pak i v létě zaveze rychle a pohodlně na vrchol. Zde si pak můžete zajít do některé z horských chat, které mají typický tyrolský charakter.

Letní dovolená vám může nabídnout i mnoho dalších aktivit, které přinášejí zajímavá zpestření jako třeba paragliding, golf nebo plavání v některém z místních koupališť. Ukažte své rodině překrásné a zajímavé tématické stezky, na kterých se toho hodně dozvíte o přírodě a horách Tyrolska. Nebo projděte "Stezku vodopádů", která vám nabídne velice zajímavé pohledy na vodní masy stékající po skalách.

Místo

Tux 47° 9' 23.1264" N, 11° 43' 45.0552" E
Location

Zillertal na Facebooku