Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Tux – Finkenberg

Rakouský skiareál Tux – Finkenberg
Autor: Blackwing_De

Tux – Finkenberg je asi nejatraktivnější horské údolí v tyrolské zillertalské oblasti Tuxertal. Leží v nadmořské výšce 850 - 3250 m a je tak jednou z oblastí, kde je sníh zaručen po celou zimu. Půvabné vesničky Finkenberg, Tux a Hintertux nabídnou každému turistovi přesně to, co očekává od perfektní zimní dovolené – ryzí přírodu zahalenou v bílém, skvělé sjezdovky, zábavní program a útulnou atmosféru v ubytovacích zařízeních a horských chatách.

Milovníkům zimních sportů je v oblasti údolí Tux každý den k dispozici lyžování na ledovci v Zillertalu ve výšce 3000 m, 245 km sjezdového lyžování a 74 nejmodernějších vleků a lanovek. Zábavné ápres-ski se koná ve Finkenbergu u Penkenjochu, kde také začíná okružní jízda po ledovci až k terase na slunění Rastkogel. Dále můžete pokračovat po perfektně upravených sjezdovkách do lyžařského areálu Eggalm. Zasněžené sjezdovky, které vedou do Tux-Vorderlanaersbachu a Tux-Lanersbachu budou zážitkem pro každého lyžaře.

Ledovec Hintertux, který byl už víckrát oceněn jako celosvětově nejlepší lyžařský areál, nabízí v Rakousku celoroční lyžování, 86 km upravených sjezdovek s prašanem, nejnovější lanovky a vleky a navíc vás okouzlí výhledem z terasy položené ve výšce 3250 m, odkud uvidíte na okolní "třítisícovky".

Vedle lyžování se dá trávit dovolená i jinými aktivitami – denně je upravováno 28 km běžkařských tratí a 68 km tras pro pěší túry. Zasáňkovat si můžete na 3 osvětlených přírodních sáňkařských drahách, lákadlem je také curling a bruslení na přírodních kluzištích. Výlety na běžkách, horolezecké túry nebo trekking v jeskyních vám o dovolené zprostředkují nezapomenutelné zážitky.

Tux – Finkenberg, Rakousko
Autor: MaciekSz

Zillertal na Facebooku