Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Stummerberg, 1. část

Zillertal - Stummerberg

Stummerberg je obcí ve střední části údolí Zillertal, kde žije kolem 1 tisíce obyvatel. Patří k rakouskému okresu Schwaz in Tirol a skládá se z místních částí obcí Stummerberg, Gattererberg a Kleinstummerberg. Ty se nacházejí na horských svazích v nadmořské výšce mezi 560 a 1200 metry, a leží po obou stranách říčky Märzenbach, která v údolí Zillertal ústí.

Tato zillertalská oblast je obzvláště slunná a velmi ideální pro odpočinek – žádný shon a ruch, ale místo toho krásná příroda, kterou si návštěvníci mohou vychutnávat v úplném klidu.
Ve všech třech obecních částech se nabízí také možnosti k ubytování. K dispozici jsou hotely, apartmány nebo celé chaty – odpočinkové dovolené tak nestojí nic v cestě.

Místo je opravdovým rájem pro všechny milovníky hor. Na výlety se můžete vydat přímo od dveří domu a hned začít objevovat tuto překrásnou horskou oblast. Je zde mnoho dobře značených turistických cest a je jedno, jestli si vyberete klidnou stezku nebo náročnou horskou trasu – v oblasti se jistě neztratíte!

Tato prázdninová oblast disponuje neuvěřitelnými tisíci kilometry značených tras a ne náhodou je toto místo považováno za nejkrásnější turistickou oblast celých rakouských Alp. Posilnit se můžete v mnoha původních horských chalupách, které nabízejí místní speciality. Jejich ochutnávání si pak můžete zpříjemnit pohledem na oslnivé panorama okolního zillertalského horského světa.

Místo

Stummerberg 47° 17' 31.8876" N, 11° 53' 58.6716" E
Location

Zillertal na Facebooku