Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Skiareál SKi-optimal Hochzillertal

Pohled na lanovku v Hochzillertal
Autor: cbr_case

Lyžařský areál SKi-optimal Hochzillertal se nachází u obce Kaltenbach v Tyrolsku.

Lyžuje se v nadmořské výšce 600 - 2.360 m a v celém areálu je vám k dispozici více než 80 km sjezdovek.

Každý, od začátečníků až po výtečné lyžaře, si tady najde ty správné svahy pro sebe.

Necelých 30 kilometrů sjezdovek je označeno modře a jsou ideální pro začátečníky nebo malé lyžaře.

Více než 40 kilometrů sjezdovek střední obtížnosti je značeno červeně a nabízí lyžařskou zábavu na svazích.

Přibližně 13 km sjezdů je pak černých, v žádném případě byste neměli vynechat například černý sjezd č. 6 v oblasti Hochfügenu a sjezd č. 7 v oblasti Hochzillertalu.

Pro freeridery a milovníky lyžování v hlubokém sněhu je připraveno asi 10 km tratí a spoustu možností off-piste.

Domovský skiareál slavného lyžaře Stephana Eberhartera v srdci Tyrolska nabízí zimním návštěvníkům 12 sedačkových (z toho 3 vyhřívané) a 5 kabinkových lanovek, 19 lyžařských vleků a 3 pojízdné "koberce".

Vše dohromady to vytváří naprosto skvělé podmínky k zimní dovolené na horách v Rakousku.

Asi 10 kilometrů sjezdových tratí mohou lyžaři a snowboardisté využívat každý pátek i po setmění, kdy jsou lyžařské svahy uměle osvětlené pro večerní lyžování.

V Bobo’s Kinderclubu a Kinderparku s "kouzelným kobercem", vlnami a hracím stanem si mohou ti nejmenší lyžaři vyzkoušet své první obloučky. Samozřejmě i za dohledu instruktorů místních lyžařských škol.

Již od 7:30 hodin jsou otevřeny turnikety pro trénující lyžaře. Závodníci mají k dispozici dokonale připravené závodní sjezdovky od začátku prosince do poloviny dubna, přímo u legendární chaty Kristallhütte.

Betterpark

Freestylisté najdou snowpark Betterpark pod výstupem z 8-sedačkové lanovky Schnee Express, kde si mohou vyzkoušet své dovednosti.

Snowpark s vlastním vlekem a přírodní rampou je určen pro všechny freestylisty, od začátečníků až po profesionály. S celkovou délkou 320 metrů zde najdete začátečnický line, medium line, pro line, jib line a XL-kicker line s různými překážkami.

Další aktivity

Zasněžená krajina mimo sjezdovky vyzývá pro běžecké lyžování. Například Skigebiet Hochfügen nabízí milovníkům tohoto zimního sportu vysokohorskou stopu ve výšce 1.500 metrů s délkou 9 km.

Ale také při zimních procházkách nebo na sněžnicích si můžete báječně užívat nádhernou přírodu Zillertalu.

Zlatým hřebem je bezesporu sáňkování, které je v Hochzillertalu oblíbené. Na dvou osvětlených sáňkařských drahách o délce 8 km to jde dolů skutečně rychle. Malí i velcí návštěvníci si tak užijí při rychlé jízdě do údolí spoustu zábavy.

Nebo můžete den zakončit den na ledovém kluzišti při bruslení. Odpočinek a relaxaci v teple zase slibují lázně Erlebnis-Therme Zillertal ve Fügenu.

Après-ski

17 horských chat a restaurací láká lyžaře a snowboardisty k příjemnému posilnění. Ve výšce 2.147 metrů stojí Kristallhütte, lifestylový hotel s gurmánskou restaurací, která nabízí vedle špenátových knedlíků a jablečného závinu také mezinárodní pokrmy.

K požitkářské zastávce zve také Wedelhütte. Na jídelním lístku jsou převážně místní delikatesy, jako je vařené hovězí maso (Tafelspitze), zillertalské zelné závitky a palačinky.

Horská restaurace Marendalm v blízkosti vleku Mizunlifte láká svou sluneční terasou a je známá především štědrými porcemi. U lanovky Neuhüttenbahn stojí Firnhütte, která nabízí chutné polévky, vydatné občerstvení a místní speciality.

Kaltenbach a skiareál Hochzillertal
Autor: sumo4fun

Místo

Dolni stanice lanovky Hochzillertal, Kaltenbach 47° 17' 21.4152" N, 11° 52' 22.0728" E
Location

Zillertal na Facebooku