Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Skiareál Hochfügen

Pohled na skiareál Hochfügen
Autor: blackwing_de

Region zimních sportů Hochfügen se nachází v Zillertalu, ve spolkové zemi Tyrolsko.

Slibuje svým hostům jistotu sněhu po celou zimní sezónu, a to až do dubna. Leží na jedné straně přímo u vchodu do údolí Zillertal, na straně druhé vysoko nad velkým turistickým ruchem v údolí.

Horská silnice vás dovede přímo k lanovkám v nadmořské výšce 1.500 metrů. Tím se skiareál řadí k nejvýše položeným lyžařským oblastem v Rakousku.

Místo samotné je zasazeno mezi 2.500 metrů vysoké vrcholky.

Tato vysokoalpská údolní kotlina umožňuje při dobrém počasí lyžování na slunci po celý den a s nádherným výhledem na Zillertalské Alpy. Díky své unikátní výšce je středisko zahaleno do zářivě bílé barvy, i když je údolí na jaře zbarvené zeleně.

Přímo univerzální lyžařský areál leží v nadmořské výšce od 1.500 do 2.500 metrů a má k dispozici více jak 10 moderních lanovek a vleků.

Díky propojení s lyžařským střediskem Hochzillertal mají ale zimní hosté k dispozici celkem 20 lyžařských vleků, 10 sedačkových lanovek a 5 kabinkových lanovek.

Svahy nabízejí vynikající příležitosti k lyžování pro všechny styly, od klasiky až po carving nebo snowboard. Výteční lyžaři se mohou těšit na 26 km sjezdovek, ti pokročilejší na tratě střední obtížnosti o délce 92 km a pro začátečníky je připraveno 37 km tras.

Snowboardisté ​​jistě ocení boardercrossovou dráhu a fun park. Pro zlepšení vašeho lyžařského umění jsou připraveni kvalifikovaní instruktoři několika lyžařských škol, kteří zvládají i carving a freestyle. Pro mladší děti jsou tu dětské sjezdovky, dětský vlek i kouzelný koberec.

Obzvláště populární je skiareál mezi milovníky lyžování v hlubokém sněhu mimo upravené sjezdovky. Po celou zimu nabízí nepřeberné množství příležitosti pro začátečníky i pokročilé.

Kromě dokonalých sjezdovek a nádherných sjezdů v hlubokém sněhu může středisko nabídnout i něco pro vyznavače bílé stopy, sáňkování, pěší turistiky nebo sněžnic.

Pro pokročilé běžkaře je tu perfektní, 9 km dlouhá vysokohorská stopa v nadmořské výšce 1.500 metrů, kde se vám nabídne opravdu jedinečný pohled na okolní nádherné horské scenérie.

Pěší turisté si také přijdou na své, protože Hochfügen nabízí široké vrcholové partie, kde jsou pěší túry jednoduše fantastické.

Chcete-li si v zasněžené krajině trochu odpočinout, vypravte se na nějakou delší procházku. Na zimních turistických trasách najdete tu pravou relaxaci. Kdo vyžaduje trochu námahy, vyrazí určitě na 9 km stezku Höhenwanderweg.

Doslova radost z pohybu nabízí 2 km dlouhá sáňkařská dráha, večer osvětlená, kde si každý účastník jízdy na saních užije spoustu zábavy. V provozu je pochopitelně i půjčovna potřebného vybavení.

K pauze a k občerstvení vám poslouží v zimním areálu několik restaurací, útulných hostinců a horských chat, pro zábavu ve stylu après-ski jsou zase připraveny bary a lokály. samozřejmostí je také komfortní nabídka ubytování.

Novinky pro zimní sezónu 2015/16:

Pokud jste "ranní ptáčata", od ledna 2016 si můžete vychutnat i ranní lyžování, protože některé vleky vyjedou o víkendech již v 7:45 hodin. Kromě toho se bude nabízet snídaně formou bufetu od 7:00 do 9:00 hodin s regionálními lahůdkami.

Místo

Hochfügen 47° 16' 6.348" N, 11° 46' 34.1976" E
Location

Zillertal na Facebooku