Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Singltrekové cyklotrasy

Zillertal Arena - část jedné z cyklotras

Zillertal Arena je skutečně bohatá na nové atrakce! Nový projekt Singletrack Wiesenalm "RideAble Project" nabízí snad veškerá dobrodružství na kolech, a to jak pro sváteční bikery, tak i pro vyslovené profesionály. Trasa je tu dlouhá 5,2 km a bude dozajista vyhovovat jak teprve začínajícím sportovním nadšencům, tak i pokročilým znalcům svého oboru. Četné serpentiny, i prvky northshore a pumps, vyžadují od účastníků opravdu velkou dávku dovedností a umu.

Po pohodlné přepravě kol a osob lanovkou Rosenalmbahn až k prostřední stanici začíná již mírná až středně obtížná trať. Singltrek vedoucí převážně přes lesní terén s převýšením asi 700 metrů, pak pokračuje až do údolní stanice lanovky Rosenalmbahn. Kromě speciálně upravených gondol pro účely přepravy kol a mimo mycí stanice kol, poskytuje tým společnosti Intersport Strasser přímo u dolní stanice lanovky Rosenalmbahn své služby ve speciální půjčovně a servisu kol a poskytuje tady též jednotlivým jezdcům všestrannou podporu. Tak rozsáhlé pomocné služby dozajista každý biker vysoce ocení.

Fakta o trase Singletrack Wiesenalm:
Rok uvedení do provozu: červen 2012
Výškový rozdíl: 730 m
Délka: cca 5,2 km
Start: Wiesenalm / příjezd lanovkou Rosenalmbahn na střední stanici
Cíl: Údolní stanice Rosenalmbahn, Zillertal Arena
Obtížnost: modrá - červená
 
Cena jedné jízdy lanovkou je pro dospělou osobu 7,40 euro, pro dítě (rok narození 1997 - 2001) pak 3,70 euro. Celodenní jízdné stojí pro dospělou osobu 24,60 euro, pro dítě 12,30 euro.
Poznámka: Provoz na této cyklotrati je povolen pouze během provozní doby lanovky.

Singltrek Isskogel Tour bývá také označován jako Královská tour v Gerlosu a začíná na tamní domovské hoře, na Isskogelu. Až na spojení Gerlostalalmu s Innerertensalmem, jde o perfektní a náročné stoupání s přímo fantastickými výhledy na Gerlos. Cesta vede přes tři postranní údolí, tedy přes Schönachtal, Wimmertal a Schwarzachtal a přes překrásné a doslova dech beroucí Zillertalské Alpy. Velice rozmanitý sjezd pak vede dolů na Ebenfeldalm. Pak cesta pokračuje po polní cestě ve směru na Gerlos.

Fakta o trase Isskogel Tour:
Rok výstavby: 2010
Délka: 1 km
Obtížnost: modrá - červená

Místo

Dolní stanice lanovky Rosenalmbahn 47° 14' 13.6284" N, 11° 54' 0.1296" E
Location

Zillertal na Facebooku