Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Novinky pro zimní sezónu 2016/17

Lyžování v Zillertal Areně
Autor: Niklas_F

Zillertal Arena

Lanovka Dorfbahn Gerlos od 17. prosince 2016 zahájila novou dimenzi.

Ve dvou úsecích překonává nová lanovka 815 metrů výškový rozdíl na vzdálenost 2,6 km.

Vy se tak dostanete během pouhých 8 minut na vrchol Vorkogel (2.079 m.n.m.) a budete v samém srdci skiareálu Zillertal Arena.

Kabinky jsou 10-místné a přepravní kapacita je 2400 osob za hodinu. Celkové investice přesáhly 30 miliónů euro.

Hlavní roli z hlediska komfortu a kvality hraje dolní stanice lanovky přímo v centru Gerlosu (1.264 m.n.m.).

Třípatrová budova dolní stanice je vybavena nejen vnitřními pokladnami, ale také obchodem se sportovními potřebami, půjčovnou lyží a moderní skidepotem s více než 2000 místy.

Dva eskalátory a čtyři velké výtahy navíc zajišťují snadný přístup. Obzvláště skvělou záležitostí je sousedící parkovací garáž s 280 parkovacími místy.

Novinkou je také nejdelší sjezd do údolí v Rakousku, při kterém naráz překonáte výškový rozdíl 1.930 metrů. Sjezd do střediska Zell am Ziller začíná na Übergangsjochu (2.500 m.n.m.) a je dlouhý 10 kilometrů.

Náš tip: Lanovkou Karspitzbahn z Zellu se během pár minut dostanete na legendární sjezdovku "Sportabfahrt", která je právem považována za jednu z nejkrásnějších sjezdovek v Zillertalu.

Arena Champions

Každý se může stát šampionem Areny. Tratě SkiMovie trasy & SpeedCheck, stejně jako fotopointy Zillertal Areny jsou velkou výzvou. Každý, kdo absolvuje alespoň 6 z 12 zastávek Areny (4 SkiMovie a 4 SpeedCheck trasy, 4 fotopointy), které najdete v celé lyžařské oblasti, automaticky získá Champions Book - fotoalbum se vzpomínkami.

Hochzillertal - Hochfügen - Spieljoch

Novinkou od zimní sezóny 2016/17 je spojení skibusem mezi skiareály Spieljoch ve Fügenu a Hochzillertal v Kaltenbachu. Navíc byly pro letošní zimu provedeny investice do zasněžování a úpravy sjezdovek ve Spieljochu. 20. března 2017 se začne s výstavbou lanovek Spieljoch I + II, Onkeljochbahn a restaurace.

Díky stavbě nové 8-místné lanovky Panoramabahn Geols ve Spieljochu byla opět rozšířena nabídka sjezdovek v tomto lyžařském areálu. Nová lanovka vede přímo k Hochfügenské silnici, odkud vás zdarma přepraví kyvadlový autobus během několika minut do skiareálu Hochfügen - Hochzillertal.

Otevřena byla nová 6-sedačková lanovka Waidoffen s ochranou proti počasí, ergonomickými a vyhřívanými sedačkami, a novou "Auto-lock" dětskou pojistkou. Pod lanovkou zároveň vede nová FunLine, která je směsí sjezdovky, crossu a snowparku.

Je vhodná pro všechny věkové kategorie a zkušenosti, a je skvělou zábavou pro celou rodinu. Podobně jako nový snowpark Lamark u vleků Lamarkliften v Hochfügenu. Park se skládá ze tří lines a celkem 13 prvků je dvakrát denně upravováno.

Zillertal 3000

Snowboardisté a freestyloví lyžaři najdou v Betterparku Hintertux snowpark ve formátu XL. Během zimní sezóny 2016/17 byla otevřena nová Funslope Hintertux.

Pohled na zimní údolí Zillertalu
Autor: Burr_Brown

Místo

Dolní stanice lanovky Dorfbahn v Gerlosu 47° 13' 33.9204" N, 12° 2' 2.6988" E
Location

Zillertal na Facebooku