Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Léto 2013 v Zillertal Areně, 2. část

Krajina rakouského Zillertalu
Autor: Markus Wollny

Via ferraty "Weisse Wand" (stupeň obtížnosti B) a "Wasserfall" (stupeň obtížnosti C/D) mají každá délku 60 metrů a 4 lezecké trasy - "Gratzer", "Kupfna", "Niggla" a "Stockacha" u cvičné zajištěné cesty na cvičení mají délku 20 - 25 metrů.

Navíc nabízí firma "Berg aktiv" túry s průvodcem a samozřejmě zapůjčení vybavení (popruhy, helmu a horolezeckou sadu) pro bezpečné lezení po horách. Vrcholem pro milovníky adrenalinu jsou dvě trasy Flying Foxu přes Riederklamm ve výšce 80 metrů a s délkou 200 metrů. Použití Flying Foxu je možné pouze s průvodcem.

Celková doba: Cca 1,5 hodiny.

Cena: 15 € za osobu se zaškolením a vybavením.

Podmínky: Minimální věk 10 let a minimální váha 40 kg.

Jódlování

Místo: Königsleiten

V oblasti Zillertal Arena si skutečně každý může zajódlovat. Na různých zastávkách podél jódlovací trasy "Jodelwanderweg" si budete moci zazpívat jednoduché, tradiční písně. Audio stanice vám nejprve přehraje celou skladbu a pak první a druhý hlas jednotlivě. Nejdříve si můžete každý hlas zkusit sami, pak můžete zpívat s "jódlovačem" dohromady.

Cesta začíná u horní stanice lanové dráhy Dorfbahn Königsleiten, a první zastávka je přímo u restaurace Gipfeltreffen. Samozřejmě, že si jódlovací stezku můžete projít také v opačném směru. Trasa je otevřena v létě, pro každého je zdarma. Její dostupnost závisí na provozní době lanovky, cesta je schůdná i s kočárky.

Každou středu (od 26. června do 18. září 2013) si můžete vyzkoušet nenáročnou procházku s Christianem Ederem a absolvovat při tom malý jódlovací kurz.

Nejdříve samozřejmě nahoru vyjedete lanovkou, kde na vás bude čekat "zahřátí hlasu", a pak už jdete na to. Podél jednotlivých zastávek se naučíte jednoduché songy. V poledne je naplánováno malé občerstvení v Larmachalmu, zpět v Königsleitenu budete asi v 15,00 hodin.

Sraz: Dolní stanice lanovky Dorfbahn v Königsleitenu v 10,30 hodin

Minimální počet účastníků: 4

Rezervace: Do 17 hodin předchozího dne v kanceláři Tourismusbüro

Cena: Platíte pouze za jízdu lanovkou, jódlovací trasa je již zdarma

Fall Kino Krimml

Dobré filmy a skvělá atmosféra v regionu Zillertal Arena na vás čekají v případě, že se zúčastníte akce Fall Kino Krimml. Uvidíte jak filmové hity, tak i klasické a alternativní filmy. Jejich název se dozvíte v kanceláři Tourismusbüro Krimml.

Termín: Každé pondělí od 21,00 hodin, v případě deště se promítání nekoná.

Místo

Horní stanice lanové dráhy Dorfbahn Königsleiten 47° 15' 20.1744" N, 12° 6' 29.556" E
Location

Zillertal na Facebooku