Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Léto 2013 v Zillertal Areně, 1. část

Zell am Ziller s letní krajinou
Autor: bookhouse boy

Vylézt do vzdušných výšek, pohodlně se projíždět na kole úchvatnými horami nebo v sobě objevit netušený talent v jódlování. Ponořte se i vy do horského léta v rakouské oblasti Zillertal Arena a zažijte relaxační, akční nebo jen jednoduše příjemnou dovolenou s vaší rodinou.

Movelo E-Bikes

Zillertal Arena je známá během letních měsíců mezi milovníky pěší turistiky a cykloturistiky a těší se velké oblibě díky krásné krajině. S kolem se můžete vydat od Zell am Ziller přes Gerlos do Wald - Königsleitenu, a dále až do Krimml - Hochkrimmlu.

Při tom si můžete vychutnat krásné horské scenérie, jedinečnou přírodu a křišťálově čistý horský vzduch. S trochou vytrvalosti a kondice se na kole můžete dostat i na ty odlehlé horské chaty.

Pro náruživé cyklisty na horských kolech, kteří se chtějí dostat opravdu vysoko, je zde možnost letos v létě poprvé zapůjčit kolo Movelo E-Bike. Technologie těchto e-kol podporuje přirozené šlapání, ale zároveň šetří síly. Tak se bez velkého úsilí dostanete vždy na požadované místo určení.

Prozkoumejte i vy s e-bike pohodlně, a při rychlosti 25 km / hod., krásné scenérie kolem Zillertal Areny - od Tyrolského Zillertalu až do salcburského Pinzgau. Pokud se vám po 40 - 60 kilometrech nebo 5 - 6 hodinách jízdy vybije kolo, můžete si během krátké doby nabít baterie vašeho e-biku v některé z nabíjecích stanic. To nevyžaduje žádnou čekací dobu, protože se baterie snadno vymění.

Technická data:

CO2 - emise: 0 g / km
Pohon: Elektrický se šlapáním
Rychlost: 25 km / hod.
Spotřeba: 1 kWh na 100 km
Dojezd: 40 - 60 km (v závislosti na terénu), odpovídá době 5 - 6 hodin

E-kola si můžete pronajmout v Intersportu Strasser u lanovky Rosenalmbahn v Zellu, stejně jako v Intersportu Huber u lanové dráhy Isskogelbahn v Gerlosu.

Cena: Dospělá osoba 20 euro / den, děti (narození 1998 - 2001) 13 euro / den. V nabídce je také "Kombiticket" - zapůjčení e-biku a využití dráhy Zell - Gerlos nebo Gerlos - Zell: dospělá osoba 28 euro / den, děti 16 euro / den.

Erlebnisgarten Riederklamm - Gerlos

Horolezectví - via ferrata - cvičná horolezecká stěna - Flying Fox

V nově vybudované oblasti Erlebnisgarten Riederklamm se můžete na různých trasách s různými stupni obtížnosti naučit lezení po skalách, popřípadě si ještě vylepšit své horolezecké dovednosti.

Při výstupu do nadmořské výšky 1.320 metrů se dostanete na platformu, odkud můžete vyrazit na zajištěné cesty "feráty" podél vodopádu s nádherným panoramatickým výhledem. Dvě feráty "Riederklamm" (stupeň obtížnosti B+) a "Riederklamm Oberer Teil" (stupeň obtížnosti B/C) mají celkovou délku 280 metrů a jsou v polovině spojené krátkou pěší cestou o délce 100 metrů.

Místo

Intersport Strasser, Zell am Ziller 47° 14' 13.8984" N, 11° 53' 57.2532" E
Location

Zillertal na Facebooku