Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Hintertux a TT Wandercup 26.6. 2011

Turistický pohár TT Wandercup - logo

Turistický pohár TT (Tiroler Tageszeitung) Wandercup dělá 26. června 2011 zastávku na ledovci Hintertux. Milovníci pěší turistiky a horských stezek si mohou projít hintertuxský horský svět po jednoduché rodinné nebo po té náročnější trase. Obě cesty mají stejný výchozí bod na Sommerbergalmu (2 100 m.n.m.).

Pro rodiny je trasa navržena jako okružní výlet, vede přes údolí Weitental a kolem majestátního vodopádu Schleierwasserfall zpět do Sommerbergalmu.
Zkušení horští turisté si horský svět prohlédnou na trase pro "experty". Cesta vede k horské chatě Tuxer Joch Haus přes vrchol Kaserer Schartl zpět do Sommerbergalmu.

Příjemným zakončením turistického dne je tradiční rodinná oslava s mnoha místními hvězdami lidové hudby, např. Alex-Pezzei nebo Alpenhallodris. Kromě nezapomenutelných dojmů v magickém prostředí získají všichni účastníci turistický odznak TT.

Vydání účastnických karet pro razítko začíná v 8:00 hod. u dolní stanice lanovky na Hintertuxu. Všichni účastníci TT Wandercupu budou mít také cestu lanovkou tam i zpět na Sommmerbergalm za zvýhodněnou cenu € 8.00 pro dospělé a € 5.00 pro děti.
Účast je na vlastní nebezpečí a změna trasy je vyhrazena.

Zillertal na Facebooku