Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Hart im Zillertal

Rakousko, okolí Hartu im Zillertal

Vesnice Hart im Zillertal leží naproti obci Fügen v údolí Zillertal, v nadmořské výšce 660 m. Obec se skládá z menších vesniček na dně údolí, jako jsou Niederhart, Helfenstein, Haselbach a Kohlstatt, Bergbauernhöfen u Holdernachu a Kirchdorf Hart. Označení "Hart" je odvozeno ze staroněmčiny a znamená "mýcením prořídlý les“.

Černá kopule na městském znaku pak ukazuje na skutečnost, že Hart byl kdysi důležitým producentem dřevěného uhlí, a červené a žluté paprsky na erbu jsou symbolem horka, žáru a ohně.
Milovníci kultury jistě navštíví farní kostel svatého Bartoloměje z 18. století, postaveném v gotickém stylu, nebo také poutní kapli na Hartbergu s její cibulovitou věžičkou.

Hart im Zillertal poskytuje hostům vše, co si jen mohou slibovat od dovolené v rakouských Alpách. Na jedné straně odpočinek, klid a soukromí v krajině, která si uchovala kouzlo přírody a svou původnost a na straně druhé široká nabídka možností jak strávit aktivní dovolenou.
Nezáleží na tom jestli v zimě nebo v létě, v každém případě se dovolená strávená v Hartu stane nezapomenutelným zážitkem.

Zillertal na Facebooku