Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Hainzenberg, 1. část

Obec Hainzenberg

Malá obec Hainzenberg se nachází jihovýchodně od městečka Zell am Ziller, na začátku údolí Gerlostal. Leží ve svahu, v nadmořské výšce 910 metrů. Potok Gerlos a říčka Weissbachl tekoucí z horských svahů vrcholku Torhelm tvoří na severu a východě hranice obce, která sahá až těsně před městečkem Ramsau im Zillertal.

K Hainzenbergu totiž patří ještě místní části Talstrasse, Schweiberweg, Unterberg, Bichl, Dörfl, Innerberg, Gerlosstein, Lindenhöhe, Penzing, Eggeweg a Enterberg.
V hlavní části Dörfl, vzdálené asi 2 km od Zellu, se nachází dolní stanice lanovky Gerolssteinbahn.

Celá oblast ohromuje své návštěvníky překrásnou přírodou. Můžete zde strávit nádherné dny jak v létě, tak i v zimě. Ať už hledáte především klid a pohodu nebo byste rádi využili zdejší širokou nabídku sportovních a rekreačních aktivit, Hainzenberg je ideálním místem pro nezapomenutelnou dovolenou.
Je zde také velký výběr ubytování, od hotelů přes apartmány až po penziony.

Křišťálově čisté horské potoky, čistý vzduch, krásné výhledy a krajina jsou ideálními podmínkami pro pěší turistiku. Je zde mnoho dobře značených turistických tras, každý si najde tu pravou podle svého vkusu a kondice. Můžete si vybrat od relaxačních procházek až po náročné horské výstupy. K dispozici jsou stovky tras nejen pro pěší turisty, ale i pro příznivce horských kol, které vedou přes kopce a údolí.

Hainzenberg - kaplička

Zillertal na Facebooku