Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Ginzling

Krajina rakouského Zillertalu

"Vesnička horolezců" Ginzling leží v údolí Zemmgrund Zillertalských Alp v nadmořské výšce 999 m, a je to opravdu velmi zvláštní obec. Její pravá část Zemmbach patří k obci Mayrhofen a část levá, zvaná Dornauberg, náleží zase k obci Finkenberg.

Toto klidné letovisko je opravdu právem nazýváno horolezeckou vesnicí. Je opravdu krásně zasazené do přírodního parku Zillertaler Alpen, do největší chráněné krajinné oblasti v Alpách a nabízí téměř vše, co je potřeba k plné spokojenosti návštěvníků.

Četné turistické stezky, horolezecké trasy a výstupy přes tuto část Alp a panoramata jsou prostě úžasné. Všechny stezky v okolí obce jsou vynikající, mají způsobilost schválenou spolkovou zemí Tyrolsko a zavedou vás třeba až na vrchol Schönbichler Horn (3133 m).

Můžete se vydat na pětidenní putování od horské chaty k chatě na trase Berliner Höhenweg nebo můžete zkusit Ginzling Hochalmweg, okružní putování v délce 5 - 6 hodin, které se začíná i končí ve vesnici. K poněkud snadnějším procházkám je vhodná okružní trasa s krásným výhledem na vesnici nebo naučná stezka z Karlsbergu na Breitlahner.

V místě se také nachází správa přírodního parku se zajímavou interaktivní výstavou, která přibližuje svět tohoto parku. Interaktivní multimediální stanoviště zajišťují, že ani malí návštěvníci se tady nebudou nudit, protože je zde vždycky něco zajímavého k objevování, prozkoumání a i k osahání. V budově je též umístěna Alpská a regionální knihovna a obecní správa.

V zimě můžete využít bezplatný skibus do blízkého lyžařského areálu Mayrhofen s více než 150 km sjezdovek, ale také se můžete vypravit k lyžařskému vleku Floitenlift. V nabídce jsou také četné možnosti k lyžařským túrám, 3 km dlouhá běžkařská trasa a sáňkařská dráha s umělým osvětlením na Tristenbachalmu. Zimu tak zde můžete trávit opravdu aktivním způsobem.

Náš tip: Působivé je každoroční hnání dobytka v podzimním období, kdy se dobytek vrací z letních pastvin. "Moarkuh" vede nádherně nazdobená v průvodu a celý tenhle neobvyklý program je spojen s ochutnáváním zillertalských lahůdek a s hudbou. V žádném případě byste si neměli takovýto zážitek nechat ujít!

Místo

Ginzling 47° 6' 1.6416" N, 11° 48' 37.4364" E
Location

Zillertal na Facebooku