Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos » Gerlos

Gerlos - běžkařské tratě

Gerlos - běžkaření
Autor: hotel-linde

Běh na lyžích si můžete v Gerlosu užívat od prosince až do Velikonoc, na vždy upravených a zasněžených běžkařských tratích.

Trasa Schönachtal - Stinkmoosalm (6 km) začíná u parkoviště Oberwirt a pokračuje přes most Gerlosbach. Stezka vás zavede po pravém břehu potoka až ke vstupu do údolí Schonach.
Na konci této stezky musíte jít asi 15 minut pěší chůzí po udržované pěší stezce do centra údolí, kde natrefíte na další běžkařskou trasu "Stinkmoosalm". Tato stezka vede částečně přes kopcovitý terén a je jednou z nejkrásnějších a nejoblíbenějších tratí v této oblasti. Na konci tratě se po pár krocích pěší chůze dostanete k občerstvení Lackenalm.
Obtížnost: Lehká až střední

Trasa Innertal - Alpina - Schönachtal (6 km) začíná také u parkoviště Oberwirt, ale vede podél levého břehu potoka ve směru do centra údolí, do tzv. "Funsingau". Na zpáteční cestě pojedete přes dřevěný most (naproti Innertalerhofu), dále podchodem do Schönachtalu kolem Schönachhofu a po protější straně potoka Schönach zpět směrem na Gerlos.
Obtížnost: Lehká

Vysokohorská trasa na Gerlosplatte (asi 7 km) je nejvýše položená (1640 m.n.m.) běžkařská trasa (okruh) v národním parku Hohe Tauern. Výchozím bodem je Sporthotel Gerlosplatte.

Geografie: 

Zillertal na Facebooku