Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Fügenberg

Rakouský Fügenberg
Autor: bookhouse boy

Rekreační středisko Fügenberg je se svojí rozlohou největší obcí v údolí Zillertal. Leží v nadmořské výšce 681 m, kousek nad obcí Fügen.

Obec se se svojí další místní částí Pankrazberg a s hotelovou vesnicí Hochfügen rozprostírá na svazích nad Fügenem a jeho území dosahuje až do nadmořské výšky přes 2.000 metrů.

K městečku také přiléhají dvě úzká údolí v pohoří Tuxer Voralpen, Öxltal s Kaunzalmem a Finsingtal, ve kterém se nachází "hotelová" obec Hochfügen. Všechna tato zmíněná místa jsou vzájemně propojena Hochfügenskou silnicí, která vychází z města Fügen.

Nejvýše položenými místy jsou pak Spieljoch, Kellerjoch, Marchkopf a Gilfert. Po celá staletí se ve Fügenbergu hledala různá ložiska nerostů, např. železné rudy a horníci tady po celé oblasti postavili celou řadu kaplí.

Místo je díky své poloze ideálním výchozím bodem pro pěší turistiku i horské túry, např. na Gilfert do nadmořské výšky 2.506 metrů nebo na Rastkogel s výškou 2.762 m.

Naleznete zde také četné vysokohorské pastviny, např. Pfundsalm, která zakončuje údolí Finsingtal nebo Geolsalm (1.733 m), Schellenbergalm (1.291 m) a Lumpereralm (1.392 m), abychom jmenovali alespoň některé.

V oblasti Schwaz – Jenbach – Fügen - Hochfügen najdete tu nejhustší síť oficiálních tras pro horská kola v Tyrolsku.

Kousek dál dolů po silnici je nedaleké středisko Fügen a termální lázně se saunou, venkovním bazénem s různými atrakcemi a skluzavkou "Black Hole" dlouhou 133 m. Dál je zde třeba muzeum ve Widumspfiste, které asi bude zajímat milovníky kultury.

Se Spieljochem a Hochfügenem, které také patří do lyžařské oblasti "Skiarena Ski-Optimal Hochfügen Hochzillertal", tak může Fügen a Fügenberg v zimním období nabídnout dvě lyžařská střediska, která dozajista vyplní veškerá vaše přání.

Je to ten pravý lyžařský a snowboardový ráj, doslova přede dveřmi! Oblast Fügen - Spieljoch nabízí 22 km sjezdovek a 8 vleků a lanovek, a je zvláště oblíbená rodinami s dětmi a začátečníky, a také těmi, kteří upřednostňují klidné dny pro své lyžařské sportování.

Lyžařské středisko Ski-Optimal Hochfügen Hochzillertal, domácí základna známého lyžaře Stephana Eberhartera, má 38 vleků a lanovek, a 181 km dobře upravených sjezdovek. Patří k deseti oblastem v prostoru celých Alp, kde je záruka sněhu a také náleží i k deseti nejlepším světovým lyžařským střediskům!

Tip: Zajímavý je poutní kostel sv. Pankráce, postavený v letech 1494 - 1497 v gotickém slohu, a také tunel v Öxltalu, otevřený v roce 1999 v nadmořské výšce 1.783 m.

Místo

Fügenberg 47° 19' 59.5668" N, 11° 49' 56.2404" E
Location

Zillertal na Facebooku