Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Fügen

Údolí Zillertal - Fügen

Fügen je největší a nejznámější město přední části údolí Zillertal, má bohaté dějiny a kulturu. Světově proslulá vánoční píseň "Stille Nacht, heilige Nacht" (Tichá noc, svatá noc) zde má svůj původ, a půvabné kouzlo mají i četné historické kaple, kostely, muzeum nebo výrobna sýrů. Úzké uličky města zvou k návštěvě restaurací, barů či procházkám po městě.

Bezplatným skibusem se dostanete k lyžařským areálům Spieljoch a Hochfügen, které dohromady nabízejí 183 km sjezdovek. Další sportovní možnosti využití volného času jsou například bruslení, sáňkování, romantické jízdy kočárem taženým koňmi nebo sněhové túry. Skvělé jsou také lázně Erlebnistherme Zillertal s různými klouzačkami, dětským bazénem a moderním wellness se saunou.

K dolní stanici lanovky Ski-Dorados v Hochfügenu, která leží v nadmořské výšce 1.500 m, se dostanete skibusem. Skiareál garantuje dobré sněhové podmínky a lyžování až do dubna. Nabízí sjezdovky všech úrovní obtížnosti a také dva funparky pro snowboardisty. Díky spojení mezi Hochfügenem a Hochzillertalem jsou k dispozici desítky kilometrů nejrůznějších sjezdovek, které byly některými experty označeny za nejlepší na světě.

Areál Spieljoch nabízí dalších 21 km výborně upravených sjezdovek, 7 vleků a "kouzelný koberec" pro ty nejmenší. Zasněžený svah z Geolsalmu vede až do údolí do Fügenu a měří 7 km.

Zillertal na Facebooku