Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Dovolená ve Stummu

Vesnička Stumm

Městečko Stumm leží uprostřed krásného údolí Zillertal a patří k rakouskému okresu Schwaz in Tirol. Žijí zde asi 2 tisíce obyvatel. Obec najdete na pravém břehu řeky Ziller, naproti dalšímu městečku Kaltenbach. K městečku patří ještě místní části Acham, Ahrnbach a März. Stumm je malebná obec s historickým jádrem, navštívit můžete místní zámek a procházet se krásnými uličkami.

Údolí Zillertal je jako stvořené pro dovolenou, ať už jarní, letní, podzimní či letní. Nabízí nepřeberné množství aktivit a také velký výběr ubytování. Pro návštěvníky je k dispozici mnoho hotelů, apartmánů, prázdninových domků nebo tradičních horských chalup.

Široká síť turistických stezek se vine údolím i okolními horami. Také pro cyklisty je zde velké množství cyklistických tras, vhodných jak pro silniční, tak i pro horská kola. Síť cyklotras je opravdu bohatá, takže si pro své výlety návštěvníci mohou zvolit každý den jinou trasu a poznat nová místa. V údolí můžete také létat na rogalu, plavat, hrát tenis či minigolf – na každý den je připraven jiný program.

Zillertal Arena zase v zimě nadchne lyžařské návštěvníky. Kilometry dlouhé sjezdovky, kam až oko dohlédne – každý si zde přijde na své. I pro milovníky snowboardu se tu najde mnoho možností. Běžkaře zase potěší skvěle upravené stopy.

I mimo sjezdovky můžete poznat zimní údolí Zillertal. Do zasněžené přírody můžete vyrazit při pěších túrách nebo na saních tažených koňským spřežením. Můžete si jít zabruslit, nebo si zahrát hokej či curling.

Okolní krajina Stummu

Zillertal na Facebooku