Jste zde

Domů » Zillertal 3000 - Tux

Dovolená v Mayrhofenu

Pohled na Mayrhofen v zimě

Obec Mayrhofen v údolí Zillertal leží v nadmořské výšce 630 metrů. Její poloha je velice krásná, leží přímo před vstupem do národního parku Zillertalské Alpy. V Mayrhofenu si můžete zimní radovánky vychutnat zcela speciálně. Najdete zde totiž největší propojené lyžařské středisko Zillertalu.

Sjezdové tratě rozdílné náročnosti mají celkovou délku 157 km a na své si zde přijdou začátečníci i zkušení lyžaři. Při nedostatku sněhové pokrývky jsou zde k dispozici zasněžovací zařízení.
V lyžařském středisku Mayrhofen leží také nejprudší sjezdovka Rakouska (sklon až 78%), je známá pod názvem "Harakiri" a i lyžařští profesionálové si zde prý musejí dodávat trochu odvahy.

Ke skvělému odpočinku a relaxaci přispívá i svěží čistý vzduch. Nezapomenutelný den zde můžete v zimě zažít i při bruslení nebo na běžkách. Po celý rok jsou pro návštěvníky připraveny turistické stezky o celkové délce 200 km. Kdo rád leze po horách, je zde také na správném místě. Okolí obce má pro to ty nejideálnější podmínky, což je známý fakt i daleko za hranicemi země.

Kulinářské speciality si pak můžete ochutnat v místních horských restauracích, kavárnách nebo hostincích. Ubytovacích zařízeních je zde na výběr také dostatečné množství. Vybrat si můžete mezi ubytováním v hotelových pokojích, penzionech, apartmánech nebo ubytováním v horské chatě.

Místo

Mayrhofen 47° 9' 37.1916" N, 11° 51' 36.9324" E
Location

Zillertal na Facebooku