Jste zde

Domů » Zima

Běžkařské trasy, 1. část

Zillertalská zimní krajina
Autor: jorkshire

Vysokohorská běžkařská trasa v Königsleitenu

Nová vysokohorská trať pro běh na lyžích u horní stanice lanovky Königsleiten se nachází v nadmořské výšce 2.315 m.

Vedle ní byla vybudována doslova nádherná zimní turistická stezka, kde si můžete skvěle odpočinout a dokonale si vychutnat okolní překrásné zillertalské horské panorama.

Běhu na lyžích si tady můžete užívat po skutečně velmi dlouhou dobu, od prosince až do Velikonoc. Trať je každý den čerstvě upravovaná a sněhu tu bývá dostatek!

Délka: Cca 2,5 km

Běžkařská trasa Schönachtal - Stinkmoosalm

Začíná u parkoviště v Oberwirtu, dále pokračuje přes most nad Gerlosbachem. Na pravém břehu potoka vás stopa dovede ke vstupu do údolí Schönachtal.

Na konci této bílé stopy však musíte lyže odepnout a pokračovat asi 15 minut pěšky po kouzelné turistické stezce do vnitřní části údolí, kde narazíte na běžkařskou trasu "Stinkmoosalm".

Tato pak vede částečně kopcovitým terénem a je jednou z vůbec nejkrásnějších a nejoblíbenějších běžkařských tratí u zillertalského střediska Gerlos. Na konci trati se nachází jen kousek pěšky občerstvovací zařízení Lackenalm.

Obtížnost: Lehká až středně náročná

Délka: Cca 6 km

Běžkařská trasa Innertal - Alpina - Schönachtal

Začnete opět u parkoviště v Oberwirtu, zamíříte podél levého břehu potoka směrem na Innertal a minete elektrárnu v tzv. "Funsingau".

Na zpáteční cestě překročíte dřevěný most (naproti Innertalerhofu), podjezd do Schönachtalu a budete pokračovat kolem Schönachhofu a na opačné straně potoka Schönach se vydáte nazpět do Gerlosu.

Obtížnost: Lehká

Délka: Cca 6 km

Vysokohorská trasa pro běh na lyžích na Gerlosplatte

Na Gerlosplatte (1.640 m.n.m.) se nalézá nejvýše položená běžkařská trať (okruh) v Národním parku Hohe Tauern. Autem dojedete na Gerlosplatte a na trať nastoupíte buď u mládežnické ubytovny Jugendgästehaus Gerlosplatte nebo naproti lyžařské škole Krimml / Hochkrimml.

Délka: Cca 7 km

Běh na lyžích v Krimmlu

3 km dlouhá trasa s napojením na trať Pinzgau Loipe. Vstup na trať je situován do bezprostřední blízkosti světově proslulých Krimmelských vodopádů.

Místo

Gerlosplatte, Hochkrimml 47° 13' 57.5544" N, 12° 9' 24.7176" E
Location

Zillertal na Facebooku