Jste zde

Domů » Zillertal - Hochfügen

Aschau im Zillertal

Rakouský skiareál Zillertal Arena
Autor: SkyWalker

Rakouská obec Aschau im Zillertal leží v nadmořské výšce 567 m, na hranici přední a zadní části údolí Zillertal. Nachází se v jedné údolní úžině a je nejvýznamnějším místem v celé oblasti. Na okolních svazích je roztroušeno ještě několik malých vesnic a vesniček.

Obec byla v dávné minulosti nazývána "Aschowe“ (Eschenau). První zdokumentovaný důkaz o její existenci sahá až do roku 1309 a odkazuje na zdejší dříve rozšířené lužní lesy. V roce 1973 se pak Distelberg, do té doby samostatná obec, spojil s městečkem Aschau.

Rekreační vesnička se nachází na klidném místě uprostřed Zillertalu a nabízí nefalšovaný požitek z lyžování. Poloha je pro lyžaře zcela ideální - leží přímo mezi 2 lyžařskými středisky Hochfügen-Hochzillertal a Zillertal Arena. Skibus vás pohodlně zaveze do obou středisek.

Aschau im Zillertal je místem, kde si určitě odpočinete, a které vám také může nabídnout mnohem více než jen zimní sporty. Jako třeba procházky po horách v Zillertalu, které vás jistě okouzlí, projížďky na saních s koňským spřežením nebo procházky s pochodněmi, večery s hudbou strávené v útulné chatě. Každý si tu jistě přijde na své.

Rakouské místo Aschau im Zillertal
Autor: Fugue

Zillertal na Facebooku