Jste zde

Domů » Zillertal Arena - Gerlos

Akce v březnu 2013

Oblast Zillertal - zimní krajina
Autor: jorkshire

Stroh Juchhee

Termín: 3. března 2013, od 12 hodin
Místo: Wiesenalm, Zell am Ziller

Zillertal Arena patří mezi nejvyhlášenější lyžařské oblasti v Alpách a také letos pořádá již tradiční kultovní akci Stroh Juchhee, nejbláznivější závod rohaček na světě.

Účastníci veselého sáňkování bývají mohutně povzbuzováni skvěle naladěným publikem. V loňském roce se o zábavu postaral na pódiu Roberto Blanco, a letos zde bude opět vystupovat prominentní host, a sice moderátor Philipp Pertl.

Pěší diváci budou na místo konání, Wiesenalm, i zpět přepravováni zdarma, a to již od 10 hodin. V odpoledních hodinách se bude samozřejmě konat hudební after párty, a sice v baru Joggl Kessl v Zell am Ziller, vstupné je zdarma.

Velikonoční akce

30. března od 20 hodin se bude naproti hotelu Tirolerhof v Gerlosu dělat velký velikonoční oheň. Od 21 hodin se pak bude konat velikonoční vigilie ve farním kostele na oslavu noci, kdy vstal Ježíš Kristus z mrtvých.

31. března se budete moci zúčastnit velikonočního open air s kapelou Zillertal Gipfelwind. Začátek je ve 12 hodin v místě Plattenalm / Hochkrimml.

Sáňkování

K té opravdové zimní dovolené v oblasti Zillertal Arena patří také sáňkování a poté občerstvení v horské chatě. V oblasti Zell – Gerlosstein, na Hainzenbergu, se nachází nejdelší sáňkařská dráha v Zillertalu (7 km), která je i osvětlená. Dokonce byla sdružením ADAC při sáňkařském testu v roce 2011 zařazena mezi nejlepší sáňkařské dráhy v Rakousku.

V provozu je od pondělí do neděle v čase 8,30 - 16,30 hodin, ve večerních hodinách pak od 19,45 do 21,15 hodin. Dvě sáňkařské půjčovny najdete hned u dolní stanice lanovky Gerlossteinbahn. Pro večerní sáňkování neplatí na lanovku denní, vícedenní ani sezónní skipasy.

Ve středisku Gerlos, v Krummbachtalu, je 1,5 km dlouhá sáňkařská dráha (osvětlená), která je v provozu od pondělí do neděle až do 22.00 hodin. Během dne se nahoru dostanete skibusem, večer je v provozu taxi transfer (na objednávku).

Ve Wald - Königsleitenu je malá sáňkařská dráha u Finkenhofu, večer částečně osvětlená. Délka je cca 500 metrů, není moc prudká, a je tak vhodná především pro děti. Každou středu se zde koná sáňkování při měsíčním světle s občerstvením!

V Königsleitenu je také nová sáňkařská dráha, která začíná za hotelem Ursprung směrem ke staré silnici, a je dlouhá asi 950 m.

Přírodní sáňkařská dráha ze Schönmoosalmu vede až do středu obce Krimml. V závislosti na sněhových podmínkách bývá osvětlená až do 22.00 hodin. Její délka je 2,2 km, a je určená pouze pro zkušené jezdce.

Sáňkařská dráha v Hochkrimmlu na Filzsteinalmu je osvětlená denně až do 21.30 hodin, každé úterý a čtvrtek zde funguje transfer Skido.

Místo

Joggl Kessl, Zell am Ziller 47° 14' 17.9448" N, 11° 54' 0.2376" E
Location

Zillertal na Facebooku